Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 2 shtator, të vitit  1995, Michael Jackson arriti në pozitën e parë të këngëve më të mira të top listës Billboard, me këngën ‘You Are Not Alone’.  Kjo këngë ishte shkruar nga R. Kelly dhe është pjesë e librit të rekordeve Guinness. – Në këtë datë, të vitit 1972, këngëtari Rod Stewart mbante…

Details

Gratë që mbështesin njëra tjetrën, janë më të suksesshme

“Ka një vend të veçantë në ferr për gratë, që nuk i ndihmojnë gratë e tjera!” kjo është thënia e Madeleine Albright që më së miri e tregon rëndësinë e përkrahjes së gruas. Tradicionalisht jemi mësuar të dëgjojmë se gratë janë konkurruese ndaj njëra-tjetrës, por gjërat kanë ndryshuar dhe duhet të thyhet ky stereotip që…

Details

Mbroni veten dhe të tjerët nga ‘CoViD-19’

Virusi SARS-CoV-2 vazhdon të jetë temë aktuale kudo në botë, për shkak të numrit të vazhdueshëm të të infektuarve dhe të vdekurve si pasojë e tij. Në Kosovë, ditëve të fundit ka pasur ulje të lehtë të rasteve pozitive me Covid-19 dhe po ashtu një ulje të ngarkesës spitalore. Drejtor i Departamentit të Informimit në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 31 gusht, të vitit 2004, rock grupi Green Day, lansuan albumin e tyre të ri  ‘American Idiot’, tre javë para publikimit të paraparë. Kur ky album u publikua zyrtarisht, arriti suksese të shumta duke fituar edhe pesë çmime ‘Grammy’. – Në këtë datë, të vitit 1971, këngëtari John Lennon, u shpërngul nga Anglia…

Details