Ndryshimet klimatike prekin edhe Kosovën, apel për ruajtjen e ujit

Ndryshimet klimatike globale kanë krijuar situata sfiduese në shumë vende të botës. Këto ndryshime kanë prekur edhe Kosovën, që është përballur me mungesë të reshjeve të shiut dhe borës, duke bërë që nivelet e liqeneve në Kosovë të bien dukshëm. Ujësjellësi rajonal ‘Prishtina’ vazhdimisht ka apeluar për shfrytëzim të arsyeshëm të resurseve të ujit përmes…

Details

Sot fillon super spektakli i basketbollit në Rahovec

Sot (11.02.20) është dita e parë e spektaklit të basketbollit “Oso Termosistem Final 8”, i cili do të mbahet deri më 15 shkurt në palestrën “Mizahir Isma”, në Rahovec.  Për pesë ditë me radhë, Rahoveci do të jetë qytet i basketbollit, ku tetë skuadra do të garojnë për trofeun e çmuar të Kupës. Gara do…

Details

Thirrje për aplikim në takime informuese për qytetarë

“Mbështetje stabilitetit socio-ekonomik në rajonin e Ballkanit Perëndimor 2019-2020”, kështu quhet projekti në kuadër të të cilit organizata ‘Help Kosovo’, po organizon takime informuese me qytetarë. Ky projekt që është financuar nga Qeveria Gjermane dhe komunat partnere në Kosovë, do të realizohet në qytetin e Prishtinës, Gjakovës dhe në Skënderaj. Të gjithë banorët e këtyre…

Details

Sot po shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Internetit të Sigurt’

‘Dita Ndërkombëtare e Internetit të Sigurt’ shënohet çdo vit në muajin shkurt, me qëllim të ngritjes së vetëdijes tek të rritur, mirëpo edhe tek fëmijët, për përdorimin e internetit në mënyrë sa më të përgjegjshme. Ekspert i sigurisë kibernetike, Hekuran Doli, në një intervistë për Radio KFOR-in, foli pikërisht për sigurinë e internetit: “Dita  për…

Details

Sot është ‘Dita Europiane e numrit emergjent 112’

112 është numri emergjent në të cilin mund të raportojnë të gjitha urgjencat e tyre, qytetarët e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë. Data e sotme, 11 shkurt, shënon ‘Ditën Europiane të Numrit Emergjent 112’ dhe pikërisht në këtë ditë theksohet nevoja për ngritjen e vetëdijes tek të gjithë për rëndësinë e qasjes në…

Details

Natë poetike me Nora Prekazin në ‘Fondacionin 17’

‘Fondacioni Shtatëmbëdhjetë’ në Prishtinë ka vazhduar me aktivitete kulturore në kuadër të programit të tyre mujor. Sonte (10.02.20) në hapësirat e këtij fondacioni, nga ora 19:00 do të mbahet një natë poetike me artisten Nora Prekazi, e cila do të ndajë me të pranishmit poezitë e saja. Për Radio KFOR-in menaxherja e komunikimit në ‘Fondacionin…

Details