Ngrohet qershori me më shumë filma premierë

Filmdashës, bëhuni gati për një gamë të gjerë filmash, secili më interesant se tjetri, të gjithë me protagonistë të mrekullueshëm, fantastik në interpretimet e tyre. Në listën e mëposhtme, do të gjeni titujt dhe datat e publikimit të tyre: Filmi ‘Black Lotus’ – Data e publikimit: 19 qershor Filmi ‘I Am T-Rex’ – Data e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me datën 17 qershor, të vitit 2022, këngëtarja Kate Bush arriti në vendin e parë, në listën e këngëve më të dëgjuara në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën ‘Running Up That Hill’. Fillimisht e lansuar në 1985, kënga shijoi një jetë të re përsëri në top listat botërore, pasi u shfaq në filmin fantastiko-shkencor…

Details

Këngët premierë në Radio KFOR

Muzika është një formë e shprehjes artistike dhe kreative, ku përmes melodisë, tekstit dhe ritmit, artistët shprehin ndjenjat, mendimet dhe emocionet e tyre. Këtë fund javë, fonoteka e Radio KFOR-it është pasuruar me shumë këngë të reja, të zhanreve të ndryshme. Më poshtë lajmit i kemi listuar disa nga këto premiera, të cilat mund ti…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 16 qershor, të vitit 1990, pop rock dueti Roxette, qëndruan për 2 javë në pozitën e parë në krye të top listave Amerikane, me këngën ‘It Must Have Been Love’. Kjo këngë ishte edhe kolonë zanore e filmit ‘Pretty Woman’. – Në datën e sotme, të vitit 1972, këngëtari David Bowie, publikoi albumin…

Details

KFOR-i organizoi Forum për Dhunën në Familje

Ditën e djeshme (14.06.23), misioni paqeruajtës i KFOR-it në Kosovë, ka mbajtur Forum për Dhunën në Familje, që erdhi si bashkëpunim i Zyrës Këshilluese Gjinore të KFOR-it, në bashkëpunim me OSBE-në dhe EULEX-in, në Kosovë. I pranishëm në këtë Forum, ishte edhe Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të KFOR-it (COS), Gjeneral Brigade John Bozicevic, i…

Details

Të moshuarit, të trajtohen me kujdes dhe dashuri

Në nivel global deri në vitin 2030, numri i të moshuarve në botë pritet të jetë rreth 1.4 miliardë. Dita e sotme, 15 qershori shënon ‘Ditën Botërore të Ndërgjegjësimit të Abuzimin ndaj të Moshuarve’, një ditë që shënohet nga Organizata Botërore e Shëndetësisë në Kombet e Bashkuara, që nga viti 2006. Abuzimi me të moshuarit…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 15 qershor, të vitit 2005, bendi Coldplay arritën që të klasifikohen në vendin e parë, në tabelën e albumeve më të dëgjuara amerikane, me albumin e tyre të tretë me radhë, të titulluar ‘X&Y’. – Më 15 qershor, të vitit 1989, rock bendi i famshëm Nirvana, publikuan albumin e tyre të parë të…

Details

Dhuro gjak, shpëto jetë!

Çdo vit “Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut” shënohet me datën 14 qershor, për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e dhurimit të gjakut dhe të inkurajojë njerëzit të jenë dhurues të rregullt, me të vetmin qëllim, të shpëtojmë jetë. Dhurimi i gjakut është një veprim humanitar i çmuar dhe secili kontribut individual, mund të ketë…

Details