Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Neutralitetit”

Me rritjen e numrit të konflikteve në botë, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në vitin 2017, vendosi që data e sotme, 12 dhjetor ti dedikohet “Ditës Ndërkombëtare të Neutralitetit”, e cila promovon rëndësinë e marrëdhënieve paqësore, miqësore dhe reciprokisht të dobishme midis vendeve të ndryshme të botës. Kur një vend është neutral, kjo…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

-Me datën 12 dhjetor, të vitit 1915, kishte lindur këngëtari Frank Sinatra. Në po këtë datë, të vitit 2001, shteti i Nevadës, shpalli ‘Ditën Frank Sinatra’, për të nderuar artistin. -Në këtë datë, të vitit 1998, Luciano Pavarotti u bë artisti i parë i muzikës klasike që performoi në ‘Saturday Night Live’ dhe aty këndoi…

Details

Dita e UNICEF-it

Çdo 11 dhjetor, bota feston veprimtarinë dhe përpjekjet e UNICEF-it (Fondi Ndërkombëtar i Emergjencës për Fëmijë i Kombeve të Bashkuara), një organizatë kjo ndërkombëtare, që ka një mision të qartë: mbrojtjen dhe avancimin e të drejtave të fëmijëve në të gjithë globin. UNICEF-i u themelua më 11 dhjetor, të vitit 1946 dhe prej atëherë, punon…

Details

Malet janë pasuri e të gjithëve

11 dhjetori, shënon “Ditën Ndërkombëtare të Maleve”, një festë kjo e bukur e natyrës dhe peizazhit të shkëlqyeshëm. Kjo ditë e veçantë, ka për qëllim të nxisë ndërgjegjësimin rreth rëndësisë së mbrojtjes së zonave malore, të cilat përbëjnë thesarin e pasurisë natyrore dhe kulturore. Me ndryshimet e shumta klimatike, është koha të i përkushtohemi ruajtjes…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

  -Me datën 11 dhjetor, të vitit 1954, ka lindur anëtari i bendit Jackson 5, Jermaine Jackson. -Më 11 dhjetor, të vitit 2010, Billboard publikoi listën e artistëve sipas popullaritetit në Facebook, Twitter, YouTube, Vevo, Myspace dhe iLike. Në atë listë, Rihanna radhitej në vendin e parë, e ndjekur nga Justin Bieber dhe Eminem. -Në…

Details

Pajisjet teknologjike më të shtrenjta në botë

Përveç lehtësirave të përditshme, zhvillimi teknologjik shpesh ka prodhuar edhe pajsisje shumë të shtrenjta dhe tejet interesante. Sot, në përmbledhjen teknologjike do të sjellim disa nga pajisjet teknologjike, më të shtrenjta sa i përket çmimit të shitjes. E fillojmë me pajisjen ‘10 Gold iPad Supreme’. Janë vetëm 10 iPad të këtij lloji në treg dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

-Me datën 10 dhjetor, të vitit 1983, Paul McCartney dhe Michael Jackson filluan një garë gjashtë-javore në pozitën e parë, në tabelën e këngëve amerikane Billboard, me duetin “Say Say Say”. -Me datën 10 dhjetor, të vitit 2009, Led Zeppelin luajtën një shfaqje në ‘O2 Arena’, në Londër dhe ky koncert konsiderohet si ribashkimi më…

Details

Lufta kundër korrupsionit, çështje shumë e rëndësishme që duhet ta luftojmë të gjithë

Korrupsioni, është një problem i cili prek shumë sfera të shoqërisë, duke përfshirë institucionet publike, organizatat e ndryshme, sektorin privat dhe individët në vendin tonë, mirëpo edhe shumë vende të tjera. Në nivel global, organizata të ndryshme ndërkombëtare, si: Bashkimi Evropian, Kombet e Bashkuara, Banka Botërore dhe shumë organizata të tjera, janë të përfshira në…

Details

Java e ardhshme do të na sjellë filma të mrekullueshëm

Për të ju mbajtur të përditësuar me filmat që së shpejti do të publikohen, Radio KFOR-i si çdo javë, ju sjell listën e publikimit të tyre, përfshirë titujt dhe datat zyrtare të publikimit të këtyre premierave, në kinema: Filmi ‘Night Train’ – Data e publikimit: 11 dhjetor Filmi ‘Walden’ – Data e publikimit: 12 dhjetor…

Details