Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 29 korrik, të vitit 1963, Elvis Presley qëndroi në vendin e parë, në tabelën e këngëve më të dëgjuara në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën e titulluar ‘(You’re The) Devil In Disguise’. – Më 29 korrik, të vitit 1967, rock grupi The Doors, filluan një seri tre javore, duke u renditur në vendin…

Details

Ta ruajmë natyrën për mirëqenien e brezave të ardhshëm

Data e sotme (28 korrik) i dedikohet ‘’Ditës Botërore të Ruajtjes së Natyrës’’, e cila thekson nevojën për ruajtjen e një mjedisi të shëndetshëm dhe burimeve natyrore, për të mbajtur një shoqëri të qëndrueshme dhe të shëndetshme. Ruajtja e bimëve dhe kafshëve që përballen me kërcënimin e zhdukjes, është një nga qëllimet kryesore të kësaj…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Në këtë datë, të vitit 1984, u publikua albumi i dytë i grupit Metallica, i titulluar “Ride the Lightning”. – Në këtë datë, por të vitit 1985, kënga e Paul Young, e titulluar “Everytime You Go Away”, zuri vendin e parë në top listat muzikore, të këngëve më të dëgjuara në Billboard, në SHBA.…

Details

Interesim i jashtëzakonshëm në Gjilan

Ishte paralajmëruar se biletat do të shiteshin nga ora 12:00, por interesimi i jashtëzakonshëm për këtë ndeshje ka bërë që biletaria të hapet nga ora 08:00 e mëngjesit. Drita njihet si skuadër me tifozë të ‘çmendur’ të cilët asnjëherë në asnjë udhëtim nuk e kanë lënë vetëm, madje edhe në Finlandë dhe në Antwerp ishin…

Details

Korrikun e përcjellim me muzikë, ngjyra dhe argëtim

Muaji korrik ka qenë i mbushur me festivale, organizime dhe aktivitete kulturore. Krahas ‘Manifesta 14’, ‘Ramë Lahaj International Opera Festival’ dhe ‘Prishtina Gastronomy Festival’, gjatë këtyre ditëve do të mund të ndiqni edhe ngjarje të tjera kulturore dhe jo vetëm. Me datën 29 korrik, tek rruga B në Prishtinë, nën slloganin ‘Truth is Light’ fillojnë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 27 korrik, të vitit 1985, këngëtari britanik Paul Young, zuri vendin e parë, në tabelën e këngëve më të dëgjuara amerikane me versionin e tij të këngës së Daryl Hall,  ‘Every Time You Go Away’. – Në këtë datë, por të vitit 1987, kënga “Never Gonna Give You Up”, e Rick Astley zuri…

Details

Vend i lirë pune në Shtabin e Përgjithshëm të KFOR-it, në Film City

Shtabi i Përgjithshëm i KFOR-it, departamenti i Ekipit Monitorues Ndërlidhës të NATO-s (NALT), ka hapur një vend të lirë pune, për pozitën Asistent program. Kjo pozitë është një post i punësimit civil lokal LCH-5. Kërkesat thelbësore rreth arsimit, përvojës dhe aftësive janë: -Diplomë e kolegjit në marrëdhënie ndërkombëtare, administratë publike, drejtësi, shkenca politike, shkenca sociale,…

Details