Familja, shtyllë kryesore e shoqërisë

“Dita Ndërkombëtare e Familjes” shënohet me datën 15 maj të çdo viti, është një nismë e Kombeve të Bashkuara, që nga viti 1994, për të vënë në pah vlerat e familjeve tradicionale si dhe të atyre jo tradicionale, të cilat janë themel i shoqërisë. Shënimi i “Ditës Ndërkombëtare të Familjes” ofron një mundësi për të…

Details

Familja, shtyllë kryesore e shoqërisë

“Dita Ndërkombëtare e Familjes” shënohet me datën 15 maj të çdo viti, është një nismë e Kombeve të Bashkuara, që nga viti 1994, për të vënë në pah vlerat e familjeve tradicionale si dhe të atyre jo tradicionale, të cilat janë themel i shoqërisë. Shënimi i “Ditës Ndërkombëtare të Familjes” ofron një mundësi për të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 15 maj, të vitit 2008, këngëtari Neil Diamond, arriti të kryesoj listën e top  albumeve më të mira ‘Billboard’, në Amerikë, për herë të parë në karrierën e tij, me albumin ‘Home Before Dark’. Ky njëherit ishte albumin i 29-të me radhë, në karrierën e tij. – Në po këtë datë,të vitit 1993,…

Details

Së shpejti fillon ‘’Euro 2024’’

Një muaj na ndanë nga fillimi i ‘’Euro 2024’’. Shqipëria ndodhet në një grup me Spanjën, Kroacinë dhe Italinë, grup ky mjaft i vështirë, por Shqipëria ka arritur të mposhtë kombëtare të mëdha viteve të fundit dhe tani do ta ketë mundësinë për ta dëshmuar fuqinë reale. Fanellat zyrtare të Shqipërisë në ‘’Euro 2024’’ do…

Details

Vende të lira pune në KFOR

Kontingjenti Austriak – Ekipi Monitorues për Mbikëqyrje (LMT) i KFOR-it me bazë në Rahovec, ka hapur disa vende të lira pune, për PËRKTHYES. Për të aplikuar për këto pozita, kërkohet rrjedhshmëri në lexim dhe në të folur në tre gjuhë: shqip, serbisht dhe anglisht. Të interesuarit, duhet të kenë edhe njohuri kompjuterike dhe aftësi në trajtimin…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me datën 14 maj, të vitit 2020, Keith Urban u bë artisti i parë që luajti një koncert gjatë pandemisë, në Amerikë. Ai performoi para publikut, të cilët po e ndiqnin koncertin nga makinat e tyre, për shkak të masave pandemike. Urban, ishte nismëtar i shumë ngjarjeve që pasuan, të cilat u organizuan me…

Details

Policia e Kosovës bën apel për kujdes në komunikacion!

Policia me zyrtarët e saj janë duke kryer aktivitete operacionale në terren, me qëllim që të parandalohen aksidentet rrugore, por edhe janë duke ndërmarr masa ndëshkuese ndaj atyre personave që nuk respektojnë rregullat dhe shenjat e trafikut. Gjatë 24 orëve, Policia e Kosovës njofton se janë shqiptuar gjithsej 1.470 tiketa, për kundërvajtje të ndryshme trafiku,…

Details

Shijoni ditën e sotme me një koktej

“Dita Botërore e Koktejit” shënohet sot, më 13 maj. Edhe pse pothuajse asnjë festë nuk mund të kaloj pa kokteje, shijet janë të ndryshme kur bëhet fjalë për përzierjen e llojeve të ndryshme të pijeve alkoolike dhe joalkoolike. Përzierja e koktejeve, përveç shijes, pamjes dhe ngjyrave të bukura, ofron edhe një pasion të veçantë që…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me datën 13 maj, të vitit 2022, këngëtarja Rihanna dhe i dashuri i saj, ASAP Rocky, u bënë prindër për herë të parë. Këngëtarja solli në jetë një djalë, të cilin e pagëzuan RZA. – Në këtë datë, të vitit 2011, kënga ‘Like A Rolling Stone’, e këngëtarit Bob Dylan, ishte cilësuar si kënga…

Details