Ministria e Shëndetësisë inkurajon qytetarët që të aplikojnë për marrje të vaksinës kundër COVID-19

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar qytetarët se nga sot (14 korrik) caktimi i terminit është në versionin online, si dhe është i mundur për qytetarët mbi moshën 18-vjeçare. Për të ndarë termin për vaksinim kundër COVID-19, duhet të përdoret platforma eKosova (https://ekosova.rks-gov.net/Security/Registration). Po ashtu, njoftohet se është aktivizuar edhe linja telefonike pa pagesë, 080030900 e…

Details

Letërsia dhe arti pjesë e pa ndashme e jetës së Fatlum Mehollit

Të rinjtë e Kosovës, vazhdimisht dëshmojnë talentin e tyre në fusha të ndryshme të veprimtarisë. Fatlum Meholli nga Mitrovica, që nga fëmijëria ishte entuziast për pikturë, vizatim, ngjyrat dhe artin në përgjithësi dhe duke kombinuar letërsinë dhe pasionin për artin ka arritur të gërshetoj këto dy lëmi. Arti për Fatlumin është vet jeta dhe pikturat…

Details

Tinejxherët kanë nevojë për dashuri dhe hapësirë

Mosha që konsiderohet tinejxherë, jo rastësisht thuhet që është mosha më e ndjeshme, andaj edhe tinejxherët vazhdimisht janë në fokusin e ekspertëve. Për të kuptuar se si mund dhe duhet të qasemi ndaj një fëmijë të kësaj moshe, Radio KFOR- i ka pyetur Psikologen dhe Terapisten Stimuluese, në Ambulancën Specialistike të Psikologjisë Klinike “Visar A.…

Details

Aktivitetet fizike dhe ushqimi i shëndetshëm, bazë e mirëqenies së përgjithshme

Rëndësia e balancimit të disa faktorëve, siç janë aktiviteti fizik, ushqimi i shëndetshëm dhe mënjanimi i streseve, janë bazë e mirëqenies së përgjithshme për të gjithë ne. Rreth rëndësisë së kujdesit ndaj vetes si dhe shëndetit e mirëqenies së përgjithshme, Radio KFOR-i ka zhvilluar një intervistë me nutricionistin dhe trajnerin e fitnesit, z. Besnik Humolli:…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 14 korrik të vitit 1986, këngëtarja Madonna, ishte në pozitën e parë në top listat e këngëve më të mira, në Mbretërinë e Bashkuar me këngën ‘Papa Don’t Preach’. Në këtë vit ajo ishte po ashtu në pozitat e para në top listat angleze, me albumin e saj ‘True Blue’. – Në këtë…

Details

Rëndësia e caktimit të orarit të përdorimit të teknologjisë për fëmijët

Sipas studimeve të shumta, të kryera gjithandej nëpër botë, fëmijët duhet ta shmangin përdorimin e teknologjisë, ngase përdorimi i tepruar i pajisjeve elektronike, mund të qojë në probleme serioze shëndetësore si: dëmtim të trurit, rrezikim nga pesha e tepërt, mos mbushja e normës së gjumit, rrezikimi nga çrregullimet mendore, etj. Disa prindër u kufizojnë fëmijëve…

Details

‘Innovation Academy’ në përkrahje të të rinjve

Përveç shkollimit bazik, fëmijëve duhet tu ofrohen edhe aktivitete të ndryshme të cilat ndihmojnë në rritjen e njohurive dhe qëllimeve të tyre. Fatmirësisht, tani ka disa organizata të cilat punojnë me fëmijë, e njëra ndër to është edhe “Innovation Academy”, në Vushtrri, e cila që nga viti 2019 po nxjerr talent të rinj. Për të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 13 korrik, të vitit 1991, këngëtari Bryan Adams, radhitej në pozitën e parë të këngëve më të mira në Angli, me këngën ‘Everything I Do I Do It For You’, që ishte edhe kolonë zanore e filmit ‘Robin Hood: Prince of Thieves’. Me këtë këngë, Adams, fitoi çmimin ‘Grammy’, për ‘këngën më të…

Details