Kujdes nga minat!

Drejtoresha Vendore në ‘Norwegian People’s Aid Kosovo’ (Ndihma e Popullit Norvegjez) Departamenti për Veprim ndaj Minave dhe Çarmatim, Vanja Sikirica, në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, tregoi për lokacionet të cilat ende konsiderohen si kërcënim për qytetarët: “Norwegian People’s Aid ka kryer një anketë në zonat e dyshuara ose të konfirmuara se janë të kontaminuara…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

Me 27 prill, të vitit 2003, këngëtarja Madonna, radhitej në pozitën e parë në top listën e albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me albumin ‘American Life’, që ishte edhe albumi i saj i 8-të me radhe, i incizuar në studio. Në prill, të vitit 2016, Beyoncé mbajti turneun solo në Amerikë, për…

Details

Uji është jetë, ta ruajmë atë!

Pa ujë, nuk ka jetë. Përderisa është kaq i rëndësishëm në jetën tonë, duhet edhe të jemi të përgjegjshëm në shfrytëzimin e burimeve të ujit. Apel për përdorim racional të ujit, përmes valëve të Radio KFOR-it bëri edhe zëdhënësja e Kompanisë Rajonale të Ujësjellësit “Prishtina”, znj. Arjeta Mjeku, e cila tha: “Furnizimi me ujë të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

Me 26 prill, të vitit 1980, rock bendi amerikan Blondie, arritën që të pozicionohen në pozitën e parë në top listën e këngëve më të mira në Amerikë dhe Angli, me singlin e tyre ‘Call Me’, që ishte edhe kolonë zanore e filmit ku luante Richard Gere ‘American Gigolo’. Kjo këngë u bë edhe kënga…

Details

Malaria, sëmundje që prek miliona persona çdo vit

Malaria është një sëmundje e parandalueshme dhe e trajtueshme, por që vazhdon të ketë një ndikim shkatërrues në shëndetin dhe jetën e njerëzve në mbarë botën. Sipas statistikave të publikuara nga Organizatës Botërore e Shëndetësisë (OBSH), në vitin 2020, u raportuan 241 milionë raste të reja të malaries dhe mbi 600 mijë vdekje, në 85…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

Në prill, të vitit 1994, një gjykatë në Amerikë konstatoi se kënga e Michael Bolton “Love Is a Wonderful Thing”, është vjedhur nga The Isley Brothers, që ishte publikuar në vitin 1966 dhe kishte të njëjtin emër. Bolton u detyrua të paguaj 5.4 milion dollarë dëmshpërblim, që njihet edhe si dënimi më i madh i…

Details