‘Dita e Gjuhës Angleze’, mësoni fakte interesante për gjuhën që flitet nga më shumë se 1.5 miliardë njerëz

Në datën e sotme, 23 prill, besohet që kishte ardhur në jetë, mirëpo datë kjo që edhe kishte ndërruar jetë dramaturgu, poeti dhe njëherit aktori anglez, William Shakespeare, ai që me të drejtë konsiderohet gjerësisht si shkrimtari dhe dramaturgu më i njohur në botë. Për të nderuar veprat e shkrimtarit në fjalë dhe njërën ndër…

Details

Libri, pasuri e mendjes…

Librat konsiderohen urë lidhëse midis së shkuarës dhe së tashmes si dhe ndërmjet brezave dhe kulturave të ndryshme. Dita e sotme, 23 Prill, shënon ‘Ditën Botërore të Librit dhe të Drejtave të Autorit’ dhe synon të promovojë kënaqësinë që na e sjell leximi i librave, mirëpo në këtë ditë gjithashtu autorët festojnë edhe për arritjet…

Details

Dita e gjuhës spanjolle

Data e sotme 23 Prill, shënon ‘Ditën e Gjuhës Spanjolle’, e krijuar nga OKB-ja në vitin 2010, për të kremtuar shumë gjuhësinë, diversitetin kulturor si dhe për të promovuar përdorimin e barabartë të të gjashtë gjuhëve të saj zyrtare të punës, të kësaj organizate. Kjo ditë festohet edhe për gjuhën që ndryshe njihet si gjuha…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

Në këtë date, të vitit 1988, këngëtarja Whitney Houston, arriti që të klasifikohet në pozitën e parë në top listat muzikore në SHBA, me singlin e saj “Where Do Broken Hearts Go”. Me 23 prill, të vitit 1994, rock bendi Pink Floyd, radhiteshin në pozitën e parë të albumeve më të mira në Angli, me…

Details

Këngët më të reja në Radio K4

24 orë transmetim në ditë, me muzikën më të mirë në vend, ky është Radio KFOR-i që po vazhdon të sjell tek ju këngët më të reja nga artistë me famë, nga tregu muzikor vendor dhe ai ndërkombëtar. Lista e këngëve të reja është mjaftë e gjatë, mirëpo ne kemi zgjedhur disa nga këngët të…

Details

Bota sot shënon ‘Ditën Botërore të Nënës Natyrë’

Dita e sotme, 22 prilli, mëton të ndërgjegjësoj njerëzit më shumë për natyrën dhe vlerën e saj, në ‘Ditën Botërore të Nënës Natyrë’. Për nder të ditës së sotme edhe në Kosovë do të organizohen disa aktivitete, të mbështetura nga Agjencioni i Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) përmes aktivitetit ‘Up to Youth’. Në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

Me 22 prill, të vitit 1965, rock bendi The Beatles, arritën që të pozicionohen në pozitën e parë në top listat muzikore në Angli, me këngën ‘Ticket To Ride.’ Kjo këngë ishte edhe kolonë zanore e filmit ‘Help’. Në muajin prill, të vitit 1989, këngëtarja Madonna, qëndroi 3 javë rresht në pozitën e parë të…

Details

Behare Bajraktari kandidate e BE-së “Evropiani i Viti 2022

Si themeluese e Gazetarisë së Gjelbër gazetarja Bajraktari është pionere e zhanrit të ri të gazetarisë në Kosovë. Siç duket kjo ka ndikuar që të kandidohet nga Bashkimi Evropian zyra në Kosovë, si një prej emrave për ‘Evropianin e këtij viti’. Sipas publikimit në facebook të Bashkimit Evropian zyra në Kosovë, në tekstin e prezantimit…

Details