Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 17 mars të vitit 1979, Gloria Gaynor ishte për 4 javë në pozitën e parë të këngëve më të mira me këngën e saj ‘I Will Survive’ në Mbretërinë e Bashkuar. Kënga fillimisht ishte regjistruar nga bendi The Righteous Brothers e quajtuar ‘Substitute.’ – Në këtë datë në vitin 1979, Bee Gees arritën…

Details

Jeta Zagragja – model i gruas së suksesshme në Kosovë

Barazia gjinore është e drejtë themelore e njeriut, është gjithashtu thelbësore dhe si parakusht për zhvillimin e qëndrueshëm të vendeve demokratike dhe shoqërive të emancipuara. Mirëpo, përkundër kësaj, gratë ende përballen me sfida të shumta dhe padrejtësi në shumë sfida të jetës. Sinonim i një gruaje të suksesshme në Kosovë, është zonja Jeta Zagragja, e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 16 mars në vitin 1988, Tina Turner performoi në ‘Estadio do Maracana’ në Rio de Janeiro, para një audience prej 180,000 personave duke vendosur një rekord të ri për pjesëmarrjen më të lartë të njerëzve në një shfaqje të një artisti solo. – Në këtë ditë të vitit 1992, Eric Clapton regjistroi albumin…

Details

“Nëna Naile”- vendi ku gjejnë shërim të gjitha moshat

E vendosur rreth 50 km në jug-lindje të kryeqytetit të Kosovës, me pamje të mrekullueshme në drejtim të maleve të larta të Sharrit dhe në lartësi mbidetare prej 400 metrave, Qendra për Mjekësi Fizikale dhe Rehabilitim Banja “Nëna Naile”, në Kllokot po vazhdon të jetë zgjedhja e parë për të gjithë ata që kanë nevojë…

Details

Ndahen çmimet më të rëndësishme në Muzikë ‘Grammy’

Nata më e madhe e muzikës në botë, ceremonia e 63-të e ndarjes së çmimeve ‘Grammy‘, është mbajtur mbrëmë (14.03), në Los Angeles. Në rrethana krejtësisht ndryshe, pa prezencën e publikut, artistë të shumtë dhuruan një natë të mbushur me performanca dhe paraqitje të artistëve më të mëdhenj, siç janë: Dua Lipa, Harry Styles, BTS,…

Details

Sot shënohet ‘Dita e Kontaktit me Jetën Jashtë Tokës’

Çdo vit, me 15 mars, njerëzit rreth globit bashkohen për të shënuar ‘Ditën e Kontaktit’ që njihet edhe si dita për të bërë përpjekje për të kontaktuar me jetën jashtë tokësore apo me civilizimet jashtë tokësore. Byroja Ndërkombëtare e Pjatave Fluturuese (IFSB) shpalli ditën e parë botërore të kontaktit, në vitin 1953. Në këtë ditë,…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e të Drejtave të Konsumatorit’

Për të rritur ndërgjegjësimin global për të drejtat dhe nevojat e konsumatorit, sot (15.03.21), bota shënon ‘Ditën Botërore të të Drejtave të Konsumatorit’. Përkitazi me këtë temë dhe për rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i ka biseduar me ekspertin për kauzën për të drejtat, obligimet, interesat dhe dinjitetin e konsumatorit, me Kryetarin e OJQ-së “Konsumatori”,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Pikërisht në këtë datë të vitit 1998, Madonna ishte për herën e gjashtë në toplistën e albumeve më të mira në  Mbretërinë e Bashkuar me albumin e saj të shtatë në studio ‘Ray Of Light’. Deri në këtë vit, asnjë artiste tjetër femër nuk kishte arritur të kishte më shumë se tre albume në…

Details