Librat më të shitur gjatë ditëve të fundit

Në këtë epokë teknologjike, të lexuarit e librave është zbehur dukshëm, mirëpo duhet kujtuar vetvetes faktin se libri është një lloj palestre e trurit, meqë e ushtron dhe e aktivizon atë, e ushqen me kuriozitete dhe e mëson gjëra të reja. Për dashamirët e librit, Radio KFOR-i kontaktoi menaxherin e Librarisë Buzuku, në Prishtinë, z.…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 3 mars 1990, Paul McCartney nisi një seri koncertesh në Japoni. Koncerti i tij i fundit u transmetua drejtpërdrejt në sheshet e 10 qyteteve më të mëdha japoneze. – Në këtë ditë të vitit 1994, u ndalua paraqitja e The Smashing Pumpkins në BBC TV për shkak të përmbajtjes së teksteve të këngëve…

Details

Muajin mars, Radio KFOR-i ua dedikon grave të suksesshme

Çdo grua ka përkufizimin e saj të suksesit, por megjithatë ekzistojnë disa tipare, të cilat gratë e suksesshme i posedojnë, në profile të ndryshme të jetës, qoftë si vajza, gra, bashkëshorte, nëna, punonjëse apo lidere. Sot, vëmendje do t’i kushtojmë 2 grave të suksesshme në fushën e gazetarisë, të cilat me talentin, punën dhe profesionalizmin…

Details

Rëndësia e një mjedisi të pastër, për të gjithë

Mjedisi rreth nesh është një pjesë thelbësore e mbijetesës njerëzore dhe luan një rol thelbësor për një jetesë të shëndetshme, prandaj duhet sensibilizuar dhe ndërgjegjësuar njerëzit e sidomos gjeneratat e reja, që ta ruajnë dhe të kujdesen për ambientin. Se një ambient i pastër, është shumë i rëndësishmen për jetën e njeriut, këtë e tha…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 2 mars 1964 the Beatles filluan xhirimet e filmit të tyre të parë “A Hard Day’s Night” në stacionin e trenit në Londër. – Në ceremoninë Grammy që u mbajt më 2 mars të vitit 1974, Stevie Wonder fitoi katër çmime, përfshirë atë të albumit të vitit, Best R&B, vokalin më të mirë…

Details

Shënohet sot “Dita e Botërore e Zero Diskriminimit”

Sot (1 mars) shënohet edhe “Dita e Botërore e Zero Diskriminimit”, e cila për herë të parë u organizua me datën 1 mars, të vitit 2014, nga Organizata e Kombeve të Bashkuara. Pikërisht për këtë ditë, Radio KFOR-i kontaktoi kryetarin e Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMDLNJ), Behxhet Shala, i…

Details

Çfarë përmban numri më i ri i ‘Magazinës 4U’?

Si të gjeni lumturi në gjëra të thjeshta dhe cilat veprime janë më të rëndësishme se fjalët?!, – për këto dhe të tjera tema, do të keni mundësi të lexoni më gjerësisht në editorialin e Magazinës 4U. Stafi i revistës në fjalë ashtu sikurse muajve të tjerë, edhe në numrin e muajit shkurt, do të…

Details

Sot shënohet “Dita Botërore e Terapisë Muzikore”

Data e sotme, 1 mars, shënon ‘Ditën Botërore të Terapisë Muzikore’. Muziko-terapistët janë profesionistë të cilët kujdesen për pacientët e tyre me nevoja fizike dhe emocionale, që me anë të muzikës t’i ndihmojnë ata. Terapistët e muzikës, punojnë në një larmi mjedisesh duke përfshirë shkollat, spitalet, shtëpitë e kujdesit, qendrat ditore, mjediset e komunitetit, vendet…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 1 mars 1961 Elvis Presley nënshkroi një marrëveshje pesë vjeçare me producentin Hal Wallis. Gjatë karrierës së tij, Presley realizoi 31 filma artistikë dhe dy filma dokumentarë. – Në këtë ditë të vitit 1973, Pink Floyd lansoi albumin e tyre të tetë “The Dark Side of the Moon”. Me rreth 45 milion kopje…

Details