Sot fillon ‘Java Evropiane për Rajone dhe Qytete’

Po shënohet një javë, përgjatë së cilës qytetet dhe rajonet Evropiane tregojnë kapacitetet e tyre të rritjes dhe krijimit të vendeve të reja të punës, për të dëshmuar rëndësinë e nivelit lokal dhe rajonal në qeverisjen Evropiane. #EURegionsWeek këtë vit vjen me sloganin ‘Së bashku për rimëkëmbje’, që përqendrohet në katër tema: ‘Tranzicionin e gjelbër’,…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Fëmijës Vajzë’

Duke parë sfidat e vërteta me të cilat përballen vajzat në të gjithë botën, Kombet e Bashkuara, më 19 dhjetor të vitit 2011, shpallën datën 11 tetor si ‘Ditë Ndërkombëtare të Fëmijës Vajzë’. Organizimi i punëtorisë virtuale dy ditore “Inteligjencë Artificiale & Mësim i Makinerisë”, të cilën IPKO Foundation po e organizon me mbështetjen e…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 11 tetor të vitit 1955, Elvis Presley, Carl Perkins dhe Johnny Cash filluan një turne njëmbëdhjetë ditëshe në Shtetet e Amerikës Jugore. Në këtë datë të vitit 2006, Madonna adoptoi një djalë një vjeçar në Afrikë. Babai i djalit, Yohane Banda, u tha gazetarëve “Unë e di se ai do të jetë shumë i…

Details

Të rejat javore në teknologji

Ende pa e shijuar telefonin e ri të Apple, këtë javë që po e lëmë pas, mediat sollën lajme bombastike për iPhone 14. Besojeni ose jo, iPhone 14 pritet të vijë me një memorie deri në 2TB, shkruan portali ‘macworld’. Edhe pse jemi një vit larg nga lansimi i serisë se re, kur është fjala…

Details

Bota sot shënon ‘Ditën Botërore të Shëndetit Mendor’

Pa shëndet të mirë mendor nuk mund të kemi as shëndet të mirë fizik, e pikërisht sot (10.10.21), i tërë globi i kushton vëmendje rëndësisë që ka shëndeti mendor, duke shënuar ‘Ditën Botërore të Shëndetit Mendor’.  Shënimi i kësaj date, ka për qëllim ngritjen e vetëdijes për çështjet e shëndetit mendor dhe mobilizimin e përpjekjeve…

Details

Ju pret një javë e pasur me filma të shumtë

Vazhdon lansimi i filmave me përmbajtje të frikshme në këtë muaj të festës së shtrigave ‘Halloween’, ku të gjithë ju që parapëlqeni zhanrin e filmave horror, do të keni mundësi të shikoni filma të shumtë, të cilët do të shfaqen për ju. Mirëpo, java që vjen sjell edhe filma të zhanreve të tjera, prandaj ju…

Details

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Postës’

Data e sotme 9 tetor, shënon ‘Ditën Botërore të Postës’, për të treguar kështu rëndësinë e këtij shërbimi dhe kontributin që ka posta në shoqëri dhe në ekonominë globale. Shërbimet postare janë shërbimet më të vjetra dhe më të përdorshmet. Ato lindën së bashku me njerëzimin, si një nevojë e domosdoshme komunikimi midis njerëzve të…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 9 tetor të vitit 1961, Ray Charles për dy javë qëndroi në pozitën e parë në top listëat amerikane me këngën ‘Hit the Road Jack’. Kjo këngë u pozicionua në pozitën e gjashtë në Angli. Në këtë datë të vitit 1973, Elvis Presley dhe Priscilla u divorcuan pas gjashtë vjetësh martesë. Priscilla e fitoi…

Details