Krijohet liga për fëmijë në sportin e ragbit

Këtë vikend do të filloj krijimi i ligës për fëmijë në sportin jo edhe aq të famshëm në Kosovë, ragbi, për moshat e kategorisë ‘U 10’, ‘U 12’ dhe ‘U 14’, ku fituesit e këtyre ndeshjeve do të shpallen pas përfundimit të tre rundeve. Lojërat do të zhvillohen në fushat e sportit “Prince”, në Arbëri,…

Details

Për herë të parë në Kosovë mbahet panairi i Yogës

Yoga është disiplinë që përfshin benifite të shumta shëndetësore, ku përfshihet ekuilibri i mendjes dhe trupit. Për herë të parë në Kosovë do të organizohet panairi i jogës ‘Shanti Yoga Fair’, me 25 janar në hapësirat e fondacionit ‘Shtatëmbëdhjetë’, në Prishtinë duke filluar nga ora 11:00. Në një intervistë për Radio KFOR-in drejtoresha ekzekutive e…

Details

Trajnim falas për orientimin e të rinjve në karrierë

Akademia Profesionale “INFINIT’ në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit po vazhdon me organizimin e trajnimeve për të rinj të grupmoshave 18-24 vjeç, për përgatitjen profesionale të tyre për orientim në karrierë. Trajnimi i radhës do të mbahet këtë të shtunë (25.01.20), ndërsa trajnimet do të vazhdojnë deri më 8 shkurt 2020 dhe…

Details

KESCO Energy tregon se si ta kursejmë energjinë elektrike

Kompania Kosovare për Furnizim me Energji Elektrike (KESCO Energy), nesër (24 janar) në Qendrën e Ndërmarrësisë & Inovacionit “Venture UP”, nga ora 11:00, do të mbaj diskutim të hapur rreth kursimit të Energjisë Elektrike. Ligjërata në fjalë ofron më shumë informacione rreth zhvillimit të BRE-ve (Burimeve të Ripërtërishme të Energjisë) në Kosovë, pajisjeve të cilat…

Details

Projekt multietnik për të rinj në Kosovë

Organizata “UNITED Youth Task Force”, si rrjet i të rinjve që punojnë për ndërtimin e paqes dhe avansimin e të rinjve në Kosovë, do të filloj së shpejti një projekt 6-mujor mbi pjesëmarrjen gjithëpërfshirëse të të rinjve në proceset vendimmarrëse lokale, me titullin “YOUTH T.R.A.I.N “(Trust Rebuild Action for Inclusive). Radio KFOR-i ka zhvilluar një…

Details