Rëndësia e shëndetit mendor tek adoleshentët

‘Dita Botërore e Shëndetit Mendor të Adoleshentëve’ shënohet sot (02.03.23), në të gjithë globin. Nëpërmes aktiviteteve e fushatave të shumta në botë, kjo ditë synon të rrisë ndërgjegjësimin për problemet e shëndetit mendor, me të cilat përballen adoleshentët. Sipas Shoqatës Amerikane të Psikologjisë, gjenerata e njohur si ‘Gen Z’, kanë probleme të shumta me shëndetin…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 02 mars, të vitit 1994, rock bendi Nirvana, mbajtën koncertin e tyre të fundit kur u shfaqën në ‘The Terminal Einz’, në Mynih të Gjermanisë. – Më 02 mars, të viti 1995, “Streets of Philadelphia” interpretuar nga Bruce Springsteen, fitoi tre çmime Grammy, atë për ‘’ Këngën e vitit’, ‘Performancën më të mirë…

Details

Terapia muzikore, një formë e veçantë shërimi

Muzika mund të na ngrejë humorin, të na qetësojë ose mund të na motivojë dhe ngushëllojë. Por në duart e muziko-terapeutistëve të trajnuar me profesionalizëm, muzika mund të sjellë përfitime shtesë, duke depërtuar edhe aty ku fjalët nuk munden. Data e sotme, 1 Marsi, i dedikohet ‘Ditës Botërore të Muzikoterapisë’. Terapeutistët e muzikës, janë profesionistë…

Details

Dimitri Bibolli: “Njohja e gjuhëve të huaja, pasuri kulturore dhe intelektuale”

Për të nderuar punën dhe kontributin e çmuar të mësimdhënësve, Radio KFOR-i muajin mars, ia dedikon kampanjës së mësimdhënësve, gjuhëve dhe edukimit, përmes artikujve të ndryshëm, mesazheve vetëdijesuese, intervistave të shumta me nxënës, student dhe mësimdhënës të gjuhëve të huaja, të cilët kohë pas kohe i ftojmë në studio, për të diskutuar për çështjen e…

Details

1 marsi – ‘Dita e Diskriminimit Zero’

Sot (1 mars), shënohet  ‘Dita e Diskriminimit Zero,  themeluar nga Kombet e Bashkuara, e që ka për synim t’i japin fund të gjitha formave të pabarazisë dhe diskriminimit. Lajmi i mirë është se të gjithë mund të bëjnë ndryshime, mund të mos duket kështu, por një veprim në këtë drejtim, mund të krijojë një ‘efekt…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 1 mars, të vitit 1961, këngëtari Elvis Presley, nënshkroi një marrëveshje pesë vjeçare me producentin Hal Wallis. Gjatë karrierës së tij, Presley realizoi 31 filma artistikë dhe dy filma dokumentarë. – Më 1 mars, të vitit 2004, këngëtari Michael Jackson, publikoi një faqe personale, me lajme për karrierën e tij muzikore dhe për…

Details

Le të përhapim kulturën e të mësuarit të gjuhëve

Mësimi i gjuhës së fqinjëve na afron më shumë dhe na jep mundësinë të njihemi më mirë me njëri-tjetrin. Duke reduktuar pengesat e komunikimit, ne rrisim mundësitë tona në karrierë. Në vendin tonë, një mundësi për mësimin e gjuhëve shqipe dhe serbe, na e ofron platforma “VocUp”, e krijuar në vitin 2018, si përgjigje ndaj…

Details