Rëndësia e mësimit të gjuhëve të ndryshme

“Sa më shumë gjuhë që njeh, aq më shumë njerëz vlen”, sigurisht këtë thënie e keni dëgjuar që nga klasat e para. Duke e ditur vlerën e njohjeve të gjuhëve lokale dhe të huaja, Kolegji Ndërkombëtar i Biznesit në Mitrovicë (IBCM) ofroi mundësinë e mësimin bazë të gjuhëve lokale, shqip dhe serbisht. Ky projekt i…

Details

KRU ‘Prishtina’ fillon prapë me reduktimet e ujit

Thatësia që ka goditur vendin tonë në dy vitet e fundit, ka bërë që rezervat e ujit të jenë në rënie të vazhdueshme. Së fundmi, Kompania Rajonale e Ujësjellësit – “Prishtina” ka filluar me hapat e dytë të implementimit të planit për menaxhimin e thatësisë. Përmes frekuencave të Radio KFOR-it, Kryeshefi Ekzekutiv i KRU- “Prishtina”,…

Details

Menaxhimi i pandemisë “Covid – 19” nga yjet e estradës

Qytetarë e përfaqësues të fushave të ndryshme janë duke dhënë kontributin e tyre, konkret ose me mesazhe, për parandalimin e përhapjes së virusit “Covid -19”.  Një kontribut të tillë po e japin edhe yjet e estradës në Kosovë. Kësaj radhe, Radio KFOR-i kontaktoi këngëtarin Vig Poppa, i cili tregoi se ai dhe familja e tij…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 17 gusht, të vitit 2011, kënga ‘Last Friday Night’ e interpretuar nga Katy Perry, ishte në pozitën e parë të këngëve më të dëgjuara në Amerikë. Kjo këngë ishte pjesë e albumit të saj ‘Teenage Dream’. Në këtë datë, të vitit 1991, rock bendi Nirvana, lansuan video spotin e këngës së tyre të famshme…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Sot, me 16 korrik feston ditëlindjen këngëtarja dhe aktorja e famshme Madonna, e lindur në vitin  1958 në Michigan. Ajo njihet për karrierë të suksesshme në muzikë dhe aktrim me albume që arritën në pozitat e para të top listave muzikore në gjithë botën. Disa nga këngët më të njohura të këngëtares janë këngët…

Details

Karriera e bujshme e artistes, Beyonce

Rubrikën ‘Artist i Ditës’, sot e kemi rezervuar për një nga figurat më të njohura në muzikën bashkëkohore, Beyonce. E lindur në Houston të Texasit, emri i saj i vërtetë është Beyonce Giselle Knowles, e cila arriti  famë në fund të viteve të ’90-ta, si anëtare kryesore e grupit pop dhe R&B, Destiny’s Child dhe…

Details

Bletët, specie në zhdukje

Bleta konsiderohet insekt i një rëndësie të veçantë, pasi që përveç që mbledh nektar dhe prodhon mjaltë, ajo e kryen edhe polenizimin e 80% të bimëve gjatë periudhës pranverore. ‘Dita Nacionale e Bletëve’, filloi të shënohet nga viti 2009, nga bletarët e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, për të promovuar dhe edukuar njerëzit në lidhje…

Details