Përmes lojës fëmijët e komuniteteve në Kosovë, shoqërohen me njëri-tjetrin

Për nder të “Ditës Evropiane të Gjuhëve”, e cila festohet më 26 shtator, Ambasada Franceze, EU National Institutes for Colture (EUNIC) në Prishtinë dhe PLAY International, sot (30.09.2020), në fushën e futbollit “Rilindja” në Tokbashqe, organizuan një aktivitet me disa fëmijë nga Shkolla Franceze Ndërkombëtare në Prishtinë, Shkolla Fillore dhe e Mesme e Ulët “Hasan…

Details

Sot përmbyllet ‘Java Evropiane e Sportit’

‘Streetball Tournament’, i cili planifikohet të mbahet sot, nga ora 18:00, do të jetë një nga aktivitetet e fundit që do të organizohet në kuadër të ‘Javës Evropiane të Sportit’, në Kosovë. Kjo pasi kjo javë, e cila ka nisur më 23 shtator, do të përmbyllet pikërisht sot, më 30 shtator. Sekretari i përgjithshëm në…

Details

OJQ “Culturat” njofton nxënësit për vlerën dhe ruajtjen e trashëgimisë kulturore

“Ta ruajmë dhe kultivojmë Trashëgiminë Kulturore tek gjeneratat e reja”, ishte ky aktiviteti i radhës që u realizua këtë javë, nga OJQ “Culturat”, për nder të 21 vjetorit të themelimit të Policisë së Kosovës. Me përkrahjen edhe të Policisë së Kosovës, ky aktivitet u realizua në ambientet e shkollës fillore “Xhavit Ahmeti” në Prishtinë, ku…

Details

Podcast, një formë e re komunikimi

Data e sotme 30 shtator, njihet ndryshe edhe si ‘Dita Ndërkombëtare e Podcast-it’, një formë relativisht e re e transmetimit të audio materialeve, ku përfshihen tema të përgjithshme të diskutimit, nga ato sociale e deri tek ato shkencore. Podcast është zhvilluar jashtëzakonisht shumë në vitet e fundit, mund të themi se me posedimin e telefonave…

Details

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Përkthimit’, profesioni që na bashkon me botën

Përkthimi pa dyshim është një nga profesionet më të rëndësishme në botë. Nëpërmes përkthimit ne thyejmë çdo barrierë gjuhësore dhe depërtojmë në çdo pjesë të botës, përmes fjalëve që vijnë në gjuhën tonë të përkthyera, duke pasuruar botën tonë dhe duke na bashkuar me njëri-tjetrin. Për të vlerësuar dhe për të njohur kontributin e përkthyesve…

Details

‘UN Women’ dhe ‘SIDA’ mbështesin vendet e Ballkanit në avancimin e barazisë gjinore

Organizata “UN Women” dhe “SIDA – Bashkëpunimi Ndërkombëtar Suedez për Zhvillim”, kanë nisur një iniciativë katër vjeçare për t’i mbështetur qeveritë e vendeve të Ballkanit për avancimin e barazisë gjinore. Në lidhje me këtë iniciativë, Radio KFOR-i ka kontaktuar shefen e Zyrës së “UN Women” në Kosovë, Vlora Tuzi Nushi, e cila tha: “Prezantimi i…

Details

Sot përfundon ‘Art Without Limit International Film Festival’

Sot, më 30 shtator përfundon festivali ‘Art Without Limit International Film Festival’, i cili ka filluar më 28 shtator.  Megjithëse fillimisht ishte planifikuar të mbahej në Kino Armata në Prishtinë, për shkak të pandemisë ‘Covid-19’, ky edicion është mbajtur online.  Ne përmbyllje të festivalit, Drejtori Artistik i ‘Art Without Limit International Film Festival’, Burimi Haliti …

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 30 shtator, të vitit 1955, aktori dhe këngëtari i famshëm James Dean, vdiq në një aksident me makinë, në moshën 24 vjeçare. Ai mbahet mend si një ikonë kulturore e rinisë amerikane dhe për rolin e tij në filmin ‘Rebel Whithout a Cause’. – Në këtë datë, të vitit 2006, këngëtari Justin Timberlake,…

Details

‘Feniks’ në mbështetje të personave me aftësi të kufizuara

Shoqata për mbështetjen e punësimit të personave me aftësi të kufizuar “Feniks”, përmes projektit “Trajnime profesionale për tregun e lirë të punës të personave të verbër dhe me aftësi të tjera të kufizuara”,  fton këto kategori nga regjioni i Prishtinës për mbajtjen e trajnimit profesional në fushën e paketimit të letrës dhe mundësi punësimi në…

Details