Ëmbëlsohu sot në ‘Ditën Ndërkombëtare të Çokollatës’

Sot festohet ‘Dita Ndërkombëtare e Çokollatës’, e cila cilësohet si një nga ushqimet më të preferuara në botë. Ky ushqim magjik është konsumuar nga njerëzit që nga viti 1900 para erës sonë, është ushqim i qytetërimeve dhe kulturës së Aztec dhe Mayan. Me Revolucionin Industrial, evropianët çokollatën e kombinuan me qumësht dhe sheqer, ku edhe…

Details

Filmi “Kthimi” i Kastriot Abdylit, premierë botërore në Gjermani

Regjisori i filmit “Kthimi”, Kastriot Abdyli, së fundmi ka marrë një lajm shumë të rëndësishëm për krijimtarinë e tij artistike, meqenëse do të jetë në konkurrencë zyrtare në “Oldenburg International Film Festival” në Gjermani, i cili mbahet nga data 12-16 shtator. Ky film do të shfaqet me 13 shtator në orën 19:00 si dhe me…

Details

Takim i hapur për të rinjtë në Termokiss

Qendra “Termokiss” në Prishtinë, e cila ka për mision këmbimin urban, civil, reflektimin dhe ndryshimin, vazhdon me realizimin e aktivitete të dobishme për shoqërinë në përgjithësi dhe rininë në veçanti. Sot (12 shtator), ndryshe nga të mërkurat tjera ku mbledhjet javore mbahen brenda komunitetit aktiv të kësaj qendre, kësaj rradhe takimi do të hapet edhe…

Details

Gara më e madhe e robotikës në Kosovë, vjen me sezonën e re

“Kosova Makers League” është gara më e madhe e robotikës në Kosovë, e cila do të organizohet dhe do të udhëhiqet nga Fondacioni BONEVET. Atmosfera pozitive dhe e shëndetshme, bashkëpunuimi i të rinjve për të zgjidhur “mision të ndërlikuar” me ndihmën e robotit, vazhdon të jetë sërish qëllimi i kësaj gare e cila ka në…

Details

Së shpejti fillon ‘Festivali Ndërkombëtar i Muzikës’

Me datën 22 shtator në Kompleksin e Vali Ranch në Gjilan, në ora 17:00 do të mbahet festivali ndërkombëtar i këndimit live “Rising Stars”. Ky festival do ta ketë edhe natën e dytë, e cila do të mbahet në Teatrin e Qytetit të Gjilanit, në ora 18:00, me datën 23 shtator. Meqë ende ka fanatikë…

Details

Në Ferizaj u hap ‘Kolonia Artistike e Artistëve të Rinj’

Me qëllim të nxitjes së dialogut ndërkomunal, dje (10 shtator) u hap Kolonia Artistike e artistëve të rinj, organizuar nga Qendra e Rinisë së Ferizajt, Njësiti për Bashkëpunim me Qytetar (KFOR-i amerikan) dhe OSBE-ja. Ky aktivitet është realizuar në vazhdën e javës së KFOR-it, i cili këtë vit është mbajtur nga data 4 korrik deri…

Details

“Kurrë S’kanë Me U Rritë”

Artistët Mina Krasniqi dhe Leonid Palushaj, janë pjesëmarrës të shumë ekspozitave kombëtare, ndërkombëtare, ekspozita personale brenda dhe jashtë vendit. Mina dhe Leo, talentin e tyre do ta tregojnë edhe me datën 12 shtator, në Galerinë Kombëtare të Kosovës, përmes ekspozitës “Kurrë S’kanë Me U Rritë”. Për të mësuar më shumë rreth kësaj ekspozite, Radio KFOR-i…

Details

Miku im më i mirë, arushi

Stafi i Pyllit të Arinjve Prishtina, ka menduar për disa aktivitete shumë të lezetshme për fëmijët, të cilat kanë filluar të realizohen dje, (9 shtator) dhe do të vazhdojnë edhe sot me nxënës të shkollave fillore të Kosovës. Padyshim që secili fëmijë ka nje mik (arush) të tillë të dashur, që e ruan me shumë…

Details