Shembuj të vullnetarizmit në Kosovë

Nga shumë përvoja individuale dhe nga studime të shumta shkencore, vërtetohet se dhënia, ndihma dhe të qenit aty për atë që ka nevojë, është një rrugë e fuqishme drejt rritjes personale dhe lumturisë së qëndrueshme. Këtë e vërtetojnë edhe 2 altruiste, të cilat i ka intervistuar Radio KFOR-i. Drejtoresha dhe themeluesja e ‘Total Family Coaching’,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 24 nëntor të vitit 1983, grupi Irlandez ‘The Undertones’ u shpërbë si grup. Këngëtari kryesor Feargal Sharkey vazhdoi karrierën solo duke arritur popullaritet të madh me këngën ​​ ‘A Good Heart’. Në po këtë ditë në vitin 2006, u mbajt ceremonia e ndarjes së çmimeve ‘American Music Awards’, ku fitues ishin: Kelly Clarkson, Red…

Details

Procesi mësimor po vazhdon edhe në kushte pandemie

Pandemia e shkaktuar nga ‘CoViD-19’ në mbarë botën, ka ndikuar në të gjitha sferat e jetës, e me këtë rast është prekur edhe mënyra e shkollimit. Shkollat e ndryshme vazhdojnë mësimin duke ndjekur skenarë bazuar në infrastrukturën e objekteve shkollore dhe masave të ndryshme për të ju përgjigjur situatës pandemike. Se cila është gjendja momentale…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 23 nëntor të vitit 1974, The Rolling Stones publikuan albumin e tyre të pestë në Amerikë të titulluar  ‘It’s Only Rock’ N Roll ‘. Ky ishte edhe albumi i tyre i fundit dhe arriti në pozitën e 2-të në Mbretërinë e Bashkuar. Në këtë ditë në vitin 1991, Michael Jackson publikoi këngën “Black and…

Details

Lista e filmave dhe serialeve të reja

Fundi i vitit 2020 po afron. Ky vit nuk ka qenë edhe aq i pasur me publikimin e filmave dhe serialeve. Lansimi i filmave të shumëpritur janë anuluar dhe xhirimet e serialeve të njohura janë shtyrë për një afat të panjohur.  Sidoqoftë, Radio K4 ju sjell listën e filmave dhe serialeve që do të transmetohen…

Details

Nëntori, muaji i të rejave teknologjike nga hapësira

Pandemia globale nuk ka ndaluar për asnjë moment punën në hapësirë. Në fillim të muajit nëntor të këtij viti,  Agjencia amerikane e Hapësirës – NASA, njoftoi se ka konfirmuar ekzistencën e ujit në zonat e ndriçuara të Hënës, duke sinjalizuar se uji mund të jetë i pranishëm më gjerësisht nga se mendohej më parë. Zyrtarë…

Details