SHMU “Kongresi i Manastirit” shembull i integrimit në shoqëri të fëmijëve me nevoja të veçanta

Për shkak të 21 Marsit – “Ditës Botërore të Sindromit Down“, aktivistë të të drejtave të fëmijëve me nevoja të veçanta, mësues, prindër e donatorë përmes një aktiviteti të veçantë kanë shënuar këtë ditë, duke bërë tok të gjithë fëmijët me nevoja të veçanta, nga klasat e Shkollës së Mesme të Ulët në Podujevë “Kongresi…

Details

Të gjitha rrugët në Kosovë janë të kalueshme, bëhet thirrje për kujdes

Ministria e Infrastrukturës në një komunikatë për media njofton qytetarët e Kosovës, se përkundër reshjeve të borës, rrugët janë të kalueshme për qarkullim të automjeteve. Kjo ministri ka njoftuar se kompanitë kontraktuese në vazhdimësi janë duke pastruar rrugët nga bora dhe është duke u hedhur kripa, me qëllim të parandalimit të ngricave. Megjithatë, kjo ministri…

Details

Përfaqësuesja e Kosovës gati për sfidën me Holandën

Përzgjedhësi i Kosovës në futsall, Arben Simitçiu e ka publikuar listën e lojtarëve për dy miqësoret e muajit prill, kundër Holandës. Këto ndeshje do të zhvillohen me datat 5 dhe 6 prill, në Zeist. Kosova e do të grumbullohen më 1 prill, derisa më 3 prill, do të nisen për në Holandë. Përfaqësuesja e Kosovës…

Details

Shënohet edhe në Kosovë ‘Dita Botërore e ujit’

Për të kujtuar rëndësinë që ka burimi kryesor i jetës, uji, sot (22 mars), kudo në botë, shënohet ‘Dita Botërore e Ujit”, e vendosur në vitin 1993, nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së, për të tërhequr vëmendjen mbi problemet që lidhen me ujin dhe pasuritë ujore. Në lidhje me rëndësinë që ka shënimi i kësaj…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në këtë datë të vitit 1980, kënga ‘Another Brick In The Wall (Pjesa 2)’ nga Pink Floyd’s qëndroi për katër javë në toplistat në Amerikë. Kjo këngë po kryesonte top listat edhe në Mbretërinë e Bashkuar, Gjermani, Australi, Itali dhe shumë vende të tjera në botë. – Me 22 mars të vitit 2009, Lady…

Details

Luftë kundër racizmit dhe të gjitha formave të diskriminimit, janë shtylla kryesore të paqes

Lufta kundër racizmit dhe të gjitha formave të diskriminimit është shtyllë kryesore e paqes dhe qëllim i përbashkët i shoqërive demokratike. Sot (21.03) shënohet ‘Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Diskriminimit Racor’, ku UNESCO u bën thirrje të gjitha Shteteve Anëtare dhe partnerëve të tyre, që të shtojnë përpjekjet e tyre për të ndërtuar një botë…

Details

Unë ndihem unë, veç kur jam pranë tyre

“Bota do të ishte një vend shumë më i bukur, nëse të gjithë do të trajtonim njëri tjetrin të barabartë, pavarësisht dallimeve!” – Kjo është thënia prapa së cilës qëndron një zë shumë i fuqishëm, që gjithë kohën e saj dhe mundin ua ka kushtuar thirrjes dhe aktivizmit për të drejtat e personave me aftësi…

Details

Të mirat që na i sjellin pyjet

Sot (21.03.21), shënohet edhe një ditë shumë e rëndësishme, është kjo “Dita Botërore e Pyjeve”. Ajri i pastër, uji, energjia e shumë aspekte të tjera të jetës sonë janë të lidhura me pyjet në një mënyrë apo në një tjetër. Lidhur me rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i kontaktoi me kryetarin e Shoqatës së Pronarëve…

Details

Sot është dita e parë e pranverës

Data 21 mars, shënon ditën e parë të stinës së pranverës, e cila sipas kalendarit gregorian fillon në ora 5:30 të mëngjesit. Jemi zyrtarisht në fund të dimrit dhe për ndërrimin apo ndikimin e stinëve tek njerëzit, Radio KFOR-i ka folur me psikologen, Mirjeta Pestisha, e cila tha: Me ardhjen e pranverës kemi ditët e…

Details