Teatri Adriana sjell shfaqjen “Hanibali i nëntokës”

Dashamirët e teatrit, do të kenë mundësi që sot (19.03.19) në ora 20:00, të ndjekin shfaqjen “Hanibali i nëntokës”, që jepet në teatrin “Adriana”, në Ferizaj. Autor i kësaj shfaqjeje komike është Hristo Bojqev, me regji të Fatlum Hazirit, i cili në një prononcim për Radio KFOR-in, na tregoi më shumë për përmbajtjen e saj:…

Details

Panel diskutimi për punësimin e grave dhe të rinjve në Kosovë

Qendra Kosovare për Studime Gjinore, më 21 mars, duke filluar nga ora 16:00 në Venture UP, në Prishtinë, organizon panel diskutimi “Punësimi i grave dhe të rinjve në Kosovë”. Drejtoresha Ekzekutive e Qendrës Kosovare për Studime Gjinore, Luljeta Demolli, do të bëjë hapjen e fjalimeve me prezantimin e  iniciativës “Gratë e Ballkanit për Politikë të…

Details

’Të drejtat dhe liritë e njeriut’ si dhe ‘Të drejta për arsim dhe edukim’, diskutohen në Ferizaj

Organizata Joqeveritare “INPO” e cila ka për mision promovimin, demokratizimin e qeverisjes lokale përmes aktivizimit qytetar si përkushtimin e avancimit të vlerave të një shoqërie të hapur, në bashkëpunim me Grupin Multidiciplinar Komunal për grupet vunerable, organizojnë tubim publik. ’Të drejtat dhe liritë e njeriut’ si dhe ‘Të drejta për arsim dhe edukim’, janë temat…

Details

“De Rada” fton krijuesit e rinj në konkursin e poezisë

Klubi letrar “De Rada” në Ferizaj, ka organizuar konkurs letrar që vjen si formë motivuese për krijuesit e rinj, deri në moshën 25 vjeç. Konkursi letrar  përkon me ‘Ditën Botërore të Poezisë’, që shënohet gjithandej botës më 21 mars, andaj klubi “De Rada”, ka ftuar të gjithë krijuesit e rinj që të dërgojnë poezitë e…

Details

Programi trajnues “T’i fuqizojmë vajzat” i hapur edhe sot

Organizata Joqeveritare “TOKA”, e cila ofron programe edukative inovative për tё rinj, me përkrahje të ‘Millennium Foundation Kosovo’, kanë ftuar vajzat e klasave të 10-ta dhe të 11-ta, të cilat jetojnë në zonat rurale që të aplikojnë për programin trajnues “T’i fuqizojmë vajzat”. Përgjatë 2.5 orëve të trajnimit, ato pas mësimit do të mësojnë edhe…

Details

‘Mustaqoshi larosh’ shfaqet në Teatrin Dodona

Teatri i kukullave Dodona, këtë të shtunë (16 mars) e ka rezervuar për më të vegjlit tanë. Shfaqja ‘Mustaqosh Laroshi’, do të shfaqet nesër në dy termine nga ora 12:00 dhe 13:00. Dramatizimi dhe regjia e shfaqjes është bërë nga Melihate Qena, ndërsa aktorët e shfaqjes janë Roza Berisha Fejzullahu dhe Avdi Azemi. Kjo shfaqje…

Details