Mbahet Panairi Ndërkombëtar i Pijeve dhe Ushqimit “AGROKOS”

Nga 23 deri më 25 tetor, në Prishtinë do të mbahet Panairi Ndërkombëtar i Agrobiznesit dhe Pijeve “AGROKOS”. Në këtë panair parashihet të marrin pjesë mbi 130 pjesëmarrës nga Kosova, Serbia, Bosnja dhe Hercegovina, Maqedonia Veriore, Holanda, Gjermania, Sllovenia e vende të tjera. Bekim Xhafa nga kompania CEO ka thënë për Radio KFOR-in se konsumatori…

Details

Nënat e punësuara dhe sfidat e tyre në sektorin privat

Mundësitë e sektorit në mbështetjen e nënave të cilat punojnë ende mbeten sfiduese në Kosovë. Për të diskutuar rreth mundësive dhe lehtësimeve të nënave që duhet të ndajnë kohën e tyre në mes të fëmijëve dhe punës, ‘Instituti për Demokraci dhe Zhvillim’, ‘Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare’ në mbështetje të zyrës së UNICEF-it në Kosovë kanë organizuar…

Details

Mjekësia alternative

Zhvillimi i teknologjisë ka ndihmuar zhvillimin e fushave të ndryshme në jetë, duke mos e lënë anash as fushën e mjekësisë, e sidomos mjekësinë moderne  e cila është e mbështetur në teknologji. Mjekësia e kohës sonë është zhvilluar shumë dhe rastet kur nuk tregohet e suksesshme janë shumë më të rralla, megjithatë ka persona që…

Details

Sfidoje vetën: Si do t’i shpenzoje një milion Euro?

Çka do të bëje po t’i kishe një milion Euro?  Kjo pyetje në parim e thjeshtë,  por tingëllon sfiduese për shumicën nga ne. Mirëqenia e jonë, e familjarëve tonë dhe njerëzve të rëndësishme janë ndër gjërat e para që na shkojnë ndërmend kur mendojmë për faktin e të pasurit një milion Euro. Radio KFOR-i ka…

Details

Aktivitet kulturor multietnik për paqen dhe socializimin përmes artit

Nën mbështetjen e ‘Ambasadës Amerikane’ në Kosovë, organizata jo-qeveritare ‘Pro Plus’, ka hapur aplikimin për projektin multietnik që përfshin të gjitha komunitetet në Kosovë, me temë paqen dhe socializimin e punës ekipore përmes artit. Të gjithë të rinjtë nga mosha 13 deri 18 vjeç, të cilët kanë pasion artin kanë të drejtë të aplikojnë për…

Details

Për herë të parë organizohet ‘’Gjuha italiane rruga për në Evropë’’

Sot (17 tetor), me fillim nga ora 18:00, në ambientin e Bibliotekës Kombëtare, Qendra e Certifikimit ‘PLIDA’ vjen me organiznimin e parë të titlluar ‘’Gjuha italiane rruga për në Evropë’’. Me rastin e inaugurimit të certifikimit ‘PLIDA’, do të ketë njoftime rreth bursave për studentë, rreth shërbimeve të ndryshme, do të diskutohet edhe për rëndësinë…

Details

TOKA ofron mundësi të shumta për të rinjtë e Kosovës

Organizata Joqeveritare “Toka”, e cila ofron programe edukative inovative për tё rinj, vazhdon së realizuari aktivitete të njëpasnjëshme në dobi të tyre. Tashmë kjo OJQ ka hapur aplikimin për kampin rajonal, për të cilin do të keni mundësi të aplikoni vetëm edhe sot (17 tetor), nëse dëshironi të krijoni shoqëri të re nga etnitete e…

Details

Sot hapet ekspozita “Gjon Mili”

Galeria Kombëtare e Kosovës do të hapë sot (16 tetor) edicionin e 16-të të Ekspozitës dhe Çmimit ‘Gjon Mili”. Ceremonia e hapjes së ekspozitës do të bëhet në orën 20:00, e më pas do të shpallet edhe fituesi i edicionit të sivjetmë të këtij çmimi që mban emrin e një prej fotografëve më me famë…

Details

Përshtypjet e para kur takojmë dikë

Përshtypja që njerëzit krijojnë nga takimi i parë është shumë i rëndësishëm, në fakt, është baza e të menduarit, gjykuarit e mbase edhe e të të paragjykuarit. Se çfarë u bënë përshtypje në takimin e parë, disa dëgjues të Radio KFOR-it thonë: -“Më bën përshtypje thjeshtësia, pasi kjo e tërheqë vëmendjen time”, -“Kur e shoh…

Details

Punëtori rreth dizajnin grafik dhe animacionit

“Simetri” që qëllim kryesor ka sfidimin e stereotipave gjinore të krijuara në shoqëri, sot dhe nesër (16 dhe 17 tetor), organizon punëtori “Digital Feminist Posters”, duke përfshirë të rinj të moshës 16-24 vjeç. I gjithë procesi i punëtorisë mbahet në Bibliotekën “Hivzi Sylejmani”, duke u përcjellur nën udhëheqjen e mentorëve të fushës së Dizajnit Grafik,…

Details