Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 11 nëntor në vitin 1957, Elvis Presley u shfaq për herë të fundit në një koncert live në Hawaii. Ai kishte shërbyer në ushtrinë e Shteteve të Bashkuara midis viteve 1958-1960. Në këtë datë të vitit 1986, Pink Floyd dha ​​një deklaratë për shtyp duke thënë se grupi synon të vazhdojnë të përdorin emrin…

Details

Dita Botërore e Shkencës për Paqe dhe Zhvillim

Me qëllim të vënies në pah të rolit vendimtar që ka shkenca në shoqëri dhe nevojën për të angazhuar publikun e gjerë në debate mbi çështjet e reja shkencore, çdo 10 nëntor shënohet ‘Dita Botërore e Shkencës për Paqe dhe Zhvillim’. Këtë vit, në një kohë kur bota po vazhdon luftën me pandeminë globale Covid-19,…

Details

Filmi ‘Eternals’, premierë e radhës në Cineplexx

Filmi ‘Eternals’, i realizuar nga Marvel Studio, sjell në ekranin e madh një kast fantastik të aktorëve. Yjet si Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harrington dhe Harry Styles, janë vetëm disa nga aktorët që do të keni mundësi ti shihni në këtë premierë aksion të radhës, film ky i cili do të fillojë të shfaqet…

Details

Përmes donacioneve të shumta CIMIC-u, kontribuon në përmirësimin e mirëqenies së të gjithë njerëzve në Kosovë

Ekipi Ushtarak dhe Civil (CIMIC) i KFOR-it, përmes projekteve të shumta dhe donacioneve vazhdimisht po tregon përkushtimin dhe ndihmën ndaj të gjitha komuniteteve në Kosovë. Sot (09.11.21), CIMIC-u dhuroi makina të qepjes dhe materiale mbështetëse në ‘Qendrën për promovimin e drejtave të Grave, në Drenas, qendër kjo që ndihmon në fuqizimin dhe punësimin e gruas…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Lirisë”

“Dita Botërore e Lirisë” është një festë vjetore në Shtetet e Bashkuara, e shpallur për herë të parë në vitin 2001, nga Presidenti George W. Bush. 9 nëntori, është krijuar në shënim të rënies së “Murit të Berlinit”, i cili u ngrit në vitin 1961 dhe u shemb në vitin 1990. Në fakt, kjo festë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 9 nëntor në vitin 1966, John Lennon u takua për herë të parë me gruan e tij të ardhshme  Yoko Ono, në ekspozitën e saj ‘Piktura dhe objekte të papërfunduara’ në Galerinë Indica në Londër. Në nëntor të viti 2014, One Direction ishin fituesit e mëdhenj në ‘MTV Europe Music Awards’, të mbajtur në…

Details