Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 3 mars 1990, Paul McCartney nisi një seri koncertesh në Japoni. Koncerti i tij i fundit u transmetua drejtpërdrejt në sheshet e 10 qyteteve më të mëdha japoneze. – Në këtë ditë të vitit 1994, u ndalua paraqitja e The Smashing Pumpkins në BBC TV për shkak të përmbajtjes së teksteve të këngëve…

Details

Muajin mars, Radio KFOR-i ua dedikon grave të suksesshme

Çdo grua ka përkufizimin e saj të suksesit, por megjithatë ekzistojnë disa tipare, të cilat gratë e suksesshme i posedojnë, në profile të ndryshme të jetës, qoftë si vajza, gra, bashkëshorte, nëna, punonjëse apo lidere. Sot, vëmendje do t’i kushtojmë 2 grave të suksesshme në fushën e gazetarisë, të cilat me talentin, punën dhe profesionalizmin…

Details

Rëndësia e një mjedisi të pastër, për të gjithë

Mjedisi rreth nesh është një pjesë thelbësore e mbijetesës njerëzore dhe luan një rol thelbësor për një jetesë të shëndetshme, prandaj duhet sensibilizuar dhe ndërgjegjësuar njerëzit e sidomos gjeneratat e reja, që ta ruajnë dhe të kujdesen për ambientin. Se një ambient i pastër, është shumë i rëndësishmen për jetën e njeriut, këtë e tha…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 2 mars 1964 the Beatles filluan xhirimet e filmit të tyre të parë “A Hard Day’s Night” në stacionin e trenit në Londër. – Në ceremoninë Grammy që u mbajt më 2 mars të vitit 1974, Stevie Wonder fitoi katër çmime, përfshirë atë të albumit të vitit, Best R&B, vokalin më të mirë…

Details

Shënohet sot “Dita e Botërore e Zero Diskriminimit”

Sot (1 mars) shënohet edhe “Dita e Botërore e Zero Diskriminimit”, e cila për herë të parë u organizua me datën 1 mars, të vitit 2014, nga Organizata e Kombeve të Bashkuara. Pikërisht për këtë ditë, Radio KFOR-i kontaktoi kryetarin e Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMDLNJ), Behxhet Shala, i…

Details

Çfarë përmban numri më i ri i ‘Magazinës 4U’?

Si të gjeni lumturi në gjëra të thjeshta dhe cilat veprime janë më të rëndësishme se fjalët?!, – për këto dhe të tjera tema, do të keni mundësi të lexoni më gjerësisht në editorialin e Magazinës 4U. Stafi i revistës në fjalë ashtu sikurse muajve të tjerë, edhe në numrin e muajit shkurt, do të…

Details

Sot shënohet “Dita Botërore e Terapisë Muzikore”

Data e sotme, 1 mars, shënon ‘Ditën Botërore të Terapisë Muzikore’. Muziko-terapistët janë profesionistë të cilët kujdesen për pacientët e tyre me nevoja fizike dhe emocionale, që me anë të muzikës t’i ndihmojnë ata. Terapistët e muzikës, punojnë në një larmi mjedisesh duke përfshirë shkollat, spitalet, shtëpitë e kujdesit, qendrat ditore, mjediset e komunitetit, vendet…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 1 mars 1961 Elvis Presley nënshkroi një marrëveshje pesë vjeçare me producentin Hal Wallis. Gjatë karrierës së tij, Presley realizoi 31 filma artistikë dhe dy filma dokumentarë. – Në këtë ditë të vitit 1973, Pink Floyd lansoi albumin e tyre të tetë “The Dark Side of the Moon”. Me rreth 45 milion kopje…

Details

Të rejat nga teknologjia

Një rekord Ginis, një projekt serioz për të kaluar pushimet në një hapësirë, një paralajmërim serioz për përdorimin e rrjetit 5G, e shumëçka tjetër e karakterizoi javën teknologjike që sapo e kemi lënë pas. Një rekord Ginis, është regjistruar në qiellin e Kinës, ku 600 dronë janë përdorur për “interpretimin” e kryeveprës së Van Gogh-ut,…

Details