“Java e Kombeve të Bashkuara” vazhdon me aktivitetet e saj

Aktiviteti i radhës i “Javës së Kombeve të Bashkuara”, që ia vlen të theksohet është data 24 Tetor ‘Dita e Kombeve të Bashkuara’,  e cila shënohet që nga viti 1948. Pjesë e ”Javës së Kombeve të Bashkuara”, e cila zgjat nga data 20 deri më 26 tetor, është edhe “Orange Day” (Dita e Portokalltë), e…

Details

Në DokuKino në Prizren mbahet aktiviteti “Youth Speak – Question Time”

“Youth Speak – Question Time” (Rini Flisni – Koha e Pyetjeve) quhet aktiviteti i radhës që do të realizohet nesër (25.10.18), në DokuKino në Prizren, qëllimi i së cilës është fuqizimi i rinisë në Kosovë. Ky aktivitet synon të inkurajoj bisedime serioze publike për çështje të rinisë, si potencialet dhe investimet me përfshirjen e profesionistëve,…

Details

Në projektin e ri të Andrea Bocellit bënë pjesë edhe Dua Lipa

Gjiganti i muzikës klasike, Andrea Bocelli, me 25.2 milionë albume të shitura vetëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, është një nga tenorët më të respektuar në botë. Të bashkëpunosh me këtë artist është suksesi më i arritur për një këngëtar apo këngëtare.  Në projektin e tij të radhës, në mesin e shumë emrave të…

Details

Ngritni zërin kundër dhunës në familje

Për të shënuar tetorin si muajin për ngritjen e ndërgjegjësimit publik ndaj dhunës në familje dhe për të promovuar përkrahjen kundër kësaj dukurie, me datën 25 tetor nga ora 17:00, Këndi Amerikan do të organizoj ngjarjen e quajtur “Stand Against Domestic Violence”. Për më shumë hollësi rreth kësaj fushate vetëdijësuese, Radio KFOR-i morri një prononcim…

Details

Nëntori, muaji i aktiviteteve në Kino “Jusuf Gërvalla

Një laramani aktivitetesh e presin qytetin e Pejës. Është Kinemaja “Jusuf Gërvalla” që do i falë qytetit të Pejës dhe Kosovës në përgjithësi, një sërë aktivitetesh kulturore që ngërthejnë në vete shumë sfera. Drejtori i Anibar, Vullnet Sanaja në një intervistë për Radio KFOR-in, ka shpalosur programin e kino “Jusuf Gërvalla”, që ka filluar qysh…

Details

Panel diskutimi ‘Leja prindërore dhe barazia gjinore në Kosovë’

Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizon panel diskutimi me temën “Leja prindërore dhe barazia gjinore në Kosovë”, e cila mbahet sot (23.10.18) duke filluar nga ora 16:00, në NANA fashion, food and more, në Prishtinë. Ky panel organizohet në kuadër të projektit “Leja prindërore për barazi gjinore” që implementohet nga Demokracia për zhvillim, ndërsa financohet…

Details

Mbrëmje bamirësie për mbijetuarat nga kanceri në gji

Sipas ‘Institutit për kërkime në lidhje me sëmundjen e kancerit’ në Amerikë, vendet Skandinave kanë përqindjen më të madhe të të prekurave me kancer të gjirit në botë. Në shenjë mirënjohje për kontributin e grave ndër vite dhe të mbijetuarve nga kjo sëmundje në Kosovë, brendi Mr. Rex, organizon mbrëmjen e bamirësisë ‘The Future is…

Details

Kush ndërton, fiton në ‘BoneVet’

Fondacioni BoneVet vazhdon të shërbej si hapësirë mësimore ku fëmijët dhe të rinjtë, inkurajohen të zbulojnë aftësitë e tyre dhe t’i zhvillojnë ato me pasion dhe dashuri. Ju që jeni kurreshtarë të mësoni më shumë për funksionimin dhe misionin e këtij fondacioni, apo ju që pëlqeni teknologjinë, punën e Pinterit 3D, apo  të montoni vet…

Details