Përçoni shembullin e tolerancës, duke trajtuar të gjithë njerëzit barabartë!

“Rezultati thelbësor i edukimit, është toleranca” – këto pak fjalë të autores dhe aktivistes së njohur amerikane, Helen Adams Keller, flasin shumë për rëndësinë e tolerancës në një shoqëri demokratike dhe multietnike, e cila trajton në mënyrë të barabartë të gjithë anëtarët e saj, pa asnjë dallim. Në shoqërinë kosovare është e nevojshme rritja dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 14 shtator, të vitit 1974, këngëtari Eric Clapton, ishte në pozitën e parë të këngëve më të mira në Amerikë, me këngën e titulluar ‘I Shot The Sheriff’. Kjo këngë ishte shkruar nga Bob Marley. – Në këtë datë, të vitit 1984, u mbajt ceremonia e parë e ndarjes së çmimeve ‘MTV Video…

Details

Përfundon me sukses edicioni i 10-të i ‘GreenFest’

Pas një jave me aktivitete të shumta, përmbyllet me sukses festivali i artit në Mitrovicë, ‘Green Festival’. Përgjatë shtatë ditëve të festivalit, u organizuan aktivitete të ndryshme kulturore të cilat ishin pjesë e edicionit të 10-të të festivalit, të cilat shënuan edhe vitin jubilar të tij. Këtë vit, u trajtua tema e pabarazisë me theks…

Details

Të gjitha etnitë në Kosovë ftohen për pjesëmarrje në ‘Environmental Activism Camp 2020’

Organizata joqeveritare ‘Keep It Green’, ka hapur thirrjen për të rinjtë e të gjitha grupeve etnike që jetojnë në Kosovë, që të bëhen pjesë e programit  ‘Environmental Activism Camp 2020’. Drejtori i organizatës ‘Keep It Green’, Guxim Klinaku, në një prononcim për Radio KFOR-in, ka treguar qëllimin e këtij kampi: “Kampi është një program i…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 13 shtator, të vitit 2013, këngëtari irlandez Hozier (Andrew John Hozier-Byrne), publikoi këngën e titulluar “Take Me to Church”, që ishte pjesë e albumit të tij të parë. Kënga u bë një hit masiv në gjithë botën dhe u certifikua me vlerësimin multi-platinum në disa shtete, përfshirë Amerikën, Anglinë dhe Kanadën. – Në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 12 shtator, të vitit 2011, këngëtari Ed Sheeran, publikoi albumin e tij të incizuar në studio, të cilin e emërtoi ‘ +’ dhe arriti pozitat e para të top listave britanike. – Në këtë datë, të vitit 2003, ka vdekur këngëtari dhe aktori i famshëm Johnny Cash, në moshën 71 vjeçare. Ai ishte…

Details