Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 3 janar, të vitit 1974, Bob Dylan filloi një turne 6 javor, në Çikago, me grupin The Band. Me këtë performancë, filloi turneu i tyre në Amerikën e Veriut dhe rreth 5 milionë njerëz u regjistruan për të marrë bileta, për të parë koncertin. Nga ky turne ata shitën rreth 660.000 bileta. –…

Details

‘Java e zgjedhjes së dietës’ dhe shëndeti ynë

Çdo vit, nga data 1 deri më 7 janar, shënohet ‘Java e Zgjedhjes së Dietave’ e organizuar nga ‘Rrjeti i Ndërgjegjësimit Vegjetarian’, për të mbështetur njerëzit që janë të përkushtuar për të humbur peshë përgjatë vitit që fillon. Deri në vitin 2014, janë regjistruar më shumë se 1.000 lloje të ndryshme të dietave dhe në…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 2 janar, të vitit 2016, këngëtarja Adele, arriti të klasifikohet në vendin e parë në top listën e albumeve më të mira në Amerikë, ‘Billboard’ me albumin e saj të titulluar ‘25’. Albumi ishte një sukses masiv në gjithë botën, duke mbajtur pozitat e para në top lista muzikore, në më shumë se…

Details

Premierat e filmave të javës së parë të vitit 2023

Viti që tashmë e kemi lënë pas, ka qenë mjaft produktiv për sa i përket prodhimtarisë filmike, përgjatë të cilit u realizuan filma të jashtëzakonshëm, me histori mjaft interesante, që rezultuan jo vetëm në të shikuar nga audienca e kinemasë apo ndryshe e njohur si arti i 7-të, por filma këta edhe të vlerësuar nga…

Details

Familja, vlera më sublime në jetë

Në rutinën e jetës, punës dhe obligimeve ditore, njerëzit nuk arrijnë të kalojnë kohë të mjaftueshme me familjet e tyre. Me mesazhin kryesor të unitetit dhe dashurisë, çdo vit me 1 janar, shënohet ‘Dita Globale e Familjes’. Në këtë ditë, bëhet thirrje për të kaluar kohë cilësore me anëtarët e familjes dhe gjithashtu shënohet edhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 1 janar, të vitit 1964, bendi muzikor The Beach Boys kënduan për 7 orë rresht, në Western Recorders, në Hollywood, ku edhe regjistruan këngët “Fun, Fun, Fun” dhe “The Warmth Of The Sun”. – Në këtë datë të vitit 1982, grupi ABBA mbajtën koncertin e tyre lamtumirës në Stockholm. – Në po këtë…

Details

Festoni me kujdes, fishekzjarrët janë të rrezikshme

Festat e fund vitit janë argëtuese për të gjithë ne, por shpesh pjesë e këtij argëtimi bëhen edhe fishekzjarrët, të cilat duhet të përdoren me shumë kujdes. Nga njëra anë, ato janë shumë të bukura për tu parë, por nuk duhet të harrojmë se fishekzjarrët mund të jenë edhe tepër të rrezikshme. Përveç ndikimit negativ…

Details