Librat që duhet lexuar gjatë këtij viti

Rëndësia e librit në jetën tonë është e shumëfishtë. Përveç zhvillimit të imagjinatës dhe njohurive të përgjithshme, libri e mban mendjen aktive dhe na ofron mundësi të njohim ngjarje e histori të ndryshme nga e gjithë bota vetëm duke lexuar. Për të mësuar se cilët janë titujt më të rinj të cilët kanë arritur edhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 6 janar të vitit 1962, Elvis Presley publikoi albumin e tij të tretë ‘Blue Hawaii’, që ishte në pozitën e parë të albumeve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, duke qëndruar gjithsej 18 javë në këtë pozitë. Në këtë datë të vitit 1990, Phil Collins ishtë për tre javë në pozitën e parë…

Details

Ndikimi i ushqimit të tepërt në organizmin tonë

Nuk është gjithmonë e lehtë të bësh zgjedhjet e duhura dhe të shëndetshme në ushqim, kur e kemi parasysh dinamikën e jetës së sotme.  Megjithatë, kur zgjedhim ushqimet që konsumojmë, ne po ashtu kujdesemi që të jemi të shëndetshëm në vazhdimësi, duke mbrojtur veten nga sëmundje të ndryshme. Shtimi i peshës është një nga rreziqet…

Details

Hitet më të reja në Radio K4

E nisim këtë Vit të Ri si gjithnjë me muzikën më të mirë në vend, lansimet e fundit nga artistët më të njohur vendor dhe ndërkombëtar të cilët i dëgjoni si premierë në Radio KFOR. Gjatë ditëve të fundit të vitit që kemi lënë pas, kemi pasur disa surpriza nga artistët tanë më të dashur…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 5 janar të vitit 1973, Bruce Springsteen lansoi albumin e tij të parë ‘Greetings from Asbury Park ‘. Albumi u inçizua për një javë dhe Springsteen shiti rreth 25 mijë kopje vetëm në vitin e parë. Në këtë datë në vitin 2015, Taylor Swift ishte në pozitën e parë të albumeve më të mira…

Details

Kujdesuni ndaj shëndetit edhe gjatë pushimeve dimërore

Janari është muaji më aktiv sa i përket pushimeve dimërore, të planifikuara nga njerëzit nëpër lokacione të ndryshme turistike, qoftë brenda apo jashtë vendit.  Mirëpo edhe këtë fillim vit, nga të gjithë po kërkohet një vetëdije sa më e madhe sa i përket planifikimit të këtyre pushimeve, me qëllim të parandalimit të përhapjes së pandemisë…

Details

Sot shënohet ‘Dita e Alfabetit Brail’

‘Dita Botërore e Alfabetit Brail’ shënohet çdo vit me 4 janar, në ditëlindjen e shpikësit francez të këtij alfabeti, Louis Braille, për të nderuar kontributin e tij për të ndihmuar njerëzit e verbër dhe me shikim të dëmtuar, të lexojnë dhe të shkruajnë si dhe për t’ju ofruar atyre mundësi të barabarta në komunikim dhe…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 4 janar të vitit 1967, grupi The Doors publikuan albumin e tyre të parë ‘The Doors’. Albumi përmbante super hitin e tyre ‘Light My Fire’. Ky album u inçizua në studion Sunset Sun në Hollywood, vetëm për gjashtë ditë dhe albumi përfshinte biografinë e secilit nga anëtarët e grupit. Në këtë datë të vitit…

Details