Fillon sot “Java e Diplomacisë Klimatike”

Nga sot, (23 shtator) deri më 27 shtator, edhe në Kosovë do të mbahet “Java e Diplomacisë Klimatike” e Bashkimit Evropian. Për këtë ditë, e cila ka për qëllim ndërgjegjësimin për klimën, ‘Ambasada e Francës në Kosovë’ në bashkëpunim me Kino “ARMATA” do të shfaqin filmin ‘Demain’ nga Cyril Dion dhe Mélanie Laurent. Ky film…

Details

Uro me një kartolinë!

Ju shkon mendja t’i dërgoni dikujt një letër? Kur themi letër nuk po flasim për një e-mail, një tekst të shkurtë në viber a kudo tjetër, por një kartolinë me të cilen tregon kujdesin dhe dashurinë për tjetrin përmes kreativitetit tuaj, ku përmes fjalëve të thurura marrësi i kartolinës ju ndjen më afër. Ne e…

Details

Sot shënohet Dita Botërore e Alzheimerit

21 shtatori shënon Ditën Botërore të Sëmundjes së Alzheimerit. Ka 100 vite që kur mjeku gjerman, Alois Alzheimer, ka zbuluar këtë sëmundje, që tani bartë emrin e tij. Alzheimeri ka prekur mbi 47 milionë njerëz në mbarë botën, megjithatë shkencëtarët ende nuk kanë arritur të gjejnë kurën për të. Ata thonë se nëse sëmundja zbulohet…

Details

Dita Ndërkombëtare e Ngrënies së një Molle në Ditë

E shtuna e tretë e muajit shtator i është ndarë shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Ngrënies së një Molle në Ditë”  e cila sivjet po festohet më 21 shtator. Shënimi i një dite të tillë gërsheton disa arsye, sa shëndetësore aq edhe kulturore. Mollët kanë histori të gjatë në shumë vende të botës të cilat…

Details

Sot bota shënon Ditën e Mirënjohjes

Mirënjohja na bën të vetëdijshëm që jeta është një dhuratë, dhe se thesari dhe mbrojtja e kësaj dhurate është thelbësore. Festimi i Ditës së Mirënjohjes filloi në vitin 1965, në Hawaii, kur në një mbledhje ndërkombëtare u vendos zyrtarisht që brenda një dite në vit të ketë mirënjohje dhe vlerësime për shumë gjëra të mrekullueshme…

Details

T’i buzëqeshim paqes në Ditën ndërkombëtare të saj

Çdo vit ‘Dita Ndërkombëtare e Paqes’ shënohet në mbarë botën më 21 shtator, me ç ‘rast komuniteti botëror reflekton mbi forcimin e idealeve të paqes në mes të të gjitha kombeve dhe popujve në botë. Kombet e Bashkuara të Amerikës kanë vendosur që këtë vit t’i japin theks të veçantë “Aksionit të Klimës për Paqen”,…

Details

Diplomoi gjenerata e 54-të e Policisë së Kosovës

Si fëmijë të vegjël, disa prej nesh kanë ëndërruar të bëhen mjekë, disa sportistë, por ka edhe nga ata që kanë pasur një pasion për punën e policisë dhe i kanë premtuar vetes se kur të rriten do të mbrojnë popullin dhe njerëzit në nevojë. Më 13 shtator, kjo ëndërr u realizua për 416 kadetë…

Details

Shënohet sot Dita Ndërkombëtare e Sportit Universitar

Sporti është trajtues natyral për shumë probleme që mund t‘i ketë njeriu. Personat që merren me sport, bëjnë jetë më të shëndetshme dhe kanë prirje të jenë më të lumtur. Këto janë vetëm disa nga arsyet pse shumica e prindërve udhëzojnë fëmijët qysh në vegjëli që sportin ta bëjnë pjesë të jetës, qoftë si pasion…

Details