Shënohet sot “Dita Botërore e Kancerit”

Sot (4 shkurt) shënohet “Dita Botërore e Kancerit”, synimi i së cilës është të zvogëlojë numrin e vdekjeve që ndodhin çdo vit, duke e rritur ndërgjegjësimin për sëmundjen e kancerit. Për t’iu bashkuar botës në luftën kundër epidemisë globale të kancerit, Klinika e Onkologjisë së bashku me Shoqatën e Onkologëve, sot nga ora 12:00, organizojnë…

Details

Fitore Berisha sjell projektin “COHË”

Sonte (03 shkurt), me fillim nga ora 19:00, në ambientin e Muzeut Kombëtar të Kosovës, do të bëhet prezantimi i projektit “COHË” nga Fitore Berisha (Alísdóttir). Ky projekt vjen në kuadër të platformës ‘Heritage Space’, ku projekt-menaxherja, Blerta Ismaili, ka shpalosur detaje për Radio KFOR-in: “Ky prezantim vjen si rezultat i një kërkimi dhe praktike…

Details

Fuqizim i pjesëmarrjes së të rinjve në proceset e vendimarrjes

‘Instituti Demokraci për Zhvillim’ ka vazhduar projektet e gjithëpërfshirjes së të rinjëve në komuna të ndryshme të Kosovës. Sot (03.02.20) është mbajtur takimi në ambientet e ‘Hotel Dukagjini’ në Pejë, me të rinjtë e këtij qyteti për të diskutuar rreth fushave në të cilat ata mendojnë që duhet ndryshuar. Në një intervistë për Radio KFOR-in…

Details

Konferencë mbi simbolet në ëndrra sipas Carl G. Jung

Akropoli i Ri – Prishtinë, sot (3 shkurt), nga ora 18:00, organizon konferencën mbi simbolet në ëndrra sipas Carl G.Jung. “Ëndrrat shprehin të vërtetën e fshehur dhe realitetin e njeriut ashtu siç është, jo siç e projektojmë ne, jo siç do të kishim dëshirë të ishte, por ashtu siç është”, kështu thoshte C. G. Jung,…

Details

Fondacioni “Millennium” në përkrahje të grave që merren me sektorin e energjisë

“Gratë në Energji”, është ky projekt i Qeverisë Amerikane dhe Agjencisë “Korporata Sfidat e Mijëvjeçarit” (MCC), kurse implementohet nga Fondacioni “Millennium” i Kosovës, me qëllim të përkrahjes së grave që merren me sektorin e energjetikës. Pjesa e parë e projektit “Gratë në Energji” filloi të implementohet vitin e kaluar, duke i dërguar 28 gra kosovare…

Details