Intervista me Komandantin e MSU-së, Maurizio MELE, lidhur me dhomat familjare të krijuara për viktimat e dhunës në familje

Radio K4: Çfarë është dhoma familjare? MSU Komandanti: Dhomat familjare janë dhoma të krijuara për të dëgjuar viktimat e dhunës në familje, në një ambient të qetë dhe të sigurt. Në një kontekst të tillë, viktimat mund të ndihen të lirë, të hapen para policisë pa presion dhe pa gjykim shoqëror. Duke qenë se dhomat…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 16 maj, të vitit 1983, mbreti i ndjerë i muzikës pop, Michael Jackson, gjatë një shfaqje televizive, bëri për herë të parë vallëzimin e njohur si ‘Moonwalk’, që e bëri atë edhe ikonë të këtij lloj vallëzimi në vitet e 80-ta. – Në po këtë datë, të vitit 2009, albumi i 33-të me…

Details

Publikohen filma të shumtë

Të larmishëm e shumë interesant do të jenë edhe filmat që do ta përshkojnë javën e ardhshme, ku ju presin histori të jashtëzakonshme dhe aktorë të mrekullueshëm. Datat dhe titujt e tyre i sjellim në vazhdim:   Filmi ‘ECCO’ -Data e publikimit: 17 maj Filmi ‘A Perfect Pairing‘ -Data e publikimit: 19 maj Filmi ‘The…

Details

Familja dhe rëndësia e saj në ndërtimin psikologjik të fëmijëve

Në kalendarin e Kombeve të Bashkuara, 15 maji i është ndarë shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Familjes”. Kjo ditë ka për qëllim që të rrisë ndërgjegjësimin global për rëndësinë e mirëqenies së familjes dhe çështjet që lidhen me shëndetin, arsimin, barazinë gjinore, të drejtat e fëmijëve, etj. Në shënimin e kësaj dite, Radio KFOR-i ka…

Details

Të rejat javore në teknologji

Javën që kemi lënë pas e kemi nisur me lajme për zbulime teknologjike për fushën e arsimit. Tani platforma ‘Erudera’, është lansuar zyrtarisht. Po flasim këtu për një platformë globale të kërkimit të programeve universitare dhe akademike. Duke përdorur inteligjencën artificiale dhe mësimin e makinerive, kjo platformë synon të ndihmojë studentët në mbarë botën të eksplorojnë…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me datën 14 maj, të vitit 1998, ka ndërruar jetë këngëtari dhe aktori i famshëm, Frank Sinatra, në moshën 82 vjeçare, pas një ataku në zemër. – Në këtë datë, të vitit 1957, Elvis Presley u dërgua me urgjencë në një spital të Los Anxhelosit pasi gëlltiti një copë porcelani. – Në po këtë…

Details

Këngët më të reja në Radio KFOR

Faqja e Radio KFOR-it është vendi ku i mësoni titujt e këngëve të reja çdo javë. Edhe sot, më poshtë lajmit, ekipi i Radio KFOR-it ju sjell vetëm disa nga emrat e artistëve dhe titujt e këngëve premierë, të cilat mund ti dëgjoni në ditët në vijim në Radio KFOR: The Chainsmokers – I Love…

Details