Sot shënohet ‘Dita Botërore e Zërit’

16 Prilli shënon ‘Ditën Botërore të Zërit’, një datë që shënohet në tërë botën me aktivitete të shumta.Mirëpo, këtë vit për shkak të pandemisë së KOVID-19 dhe gjendjes së krijuar në tërë botën, aktivitetet për të shënuar këtë ditë, po organizohen kryesisht përmes platformave online. Në ‘Ditën Botërore të Zërit’, do të kujtojmë profesionin e…

Details

Fillon mësimi në distancë edhe për parashkollorët

Pas pezullimit të mësimit të rregullt si pasojë e përhapjes së Covid-19 në Kosovë, më 23 mars 2020, MAShTI filloi transmetimin e video-xhirimeve për klasat nga 1 deri në klasën 9-të dhe poashtu nisi edhe mësimin në distancë për shkollat e mesme dhe universitetet. Mirëpo, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit në bashkëpunim me…

Details

Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

Me 15 prill të vitit 1964 ‘The Beatles’ filluan xhirmimet e filmit të tyre të katert ‘A Hard Day’s Night’. Shesh xhirimi ishte zgjedhur Scala Theatre në Tottenham. Në këtë datë të vitit 1967 Nancy dhe Frank Sinatra po shënonin javën e katërt të qëndrimit në vendin e  parë të Top Listës Amerikane me këngën…

Details

Vazhdojnë të transmetohen online shfaqjet e teatrove të Kosovës

“Teatri ka ekzistuar para nesh dhe do të ekzistojë përjetësisht!”, kjo është motoja e iniciativës së Teatrit Kombëtar të Kosovës dhe Teatrit të Gjilanit për të krijuar një kalendar online të përbashkët për muajin prill. Kësaj iniciative i janë bashkangjitur edhe Teatri “Hadi Shehu” – Gjakovë” , Teatri “Bekim Fehmiu” Prizren, Teatri “Adriana” – Ferizaj”,…

Details

Përfitimet nga dështimet në jetë

Jeta të sfidon në çdo ditë të saj. Disa sfida kalohen më lehtë, e disa të tjera të lënë përshtypjen se janë të pakalueshme. Por, në momente të tilla është e rëndësishme që të kujtoni faktin që asnjëherë jeta nuk të sfidon me diçka që nuk mund ta përballosh. E tëra që duhet të bësh…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçohen këto ngjarje

– Me datën 14 prill të vitit 1963, bendi ‘The Rolling Stones’ teksa performonin në ‘The Crawdaddy Club’, pjesë e publikut ishin edhe katër anëtarët e bendit ‘The Beatles’. – Në këtë datë të vitit 1967, David Bowie lëshoi në treg atë që u quajt inovacion nën tiltullin ‘The Laughing Gnome’. Kënga që sillte zërin…

Details

“Online Money Making”, mënyrë moderne për të fituar para

Një mënyrë efikase për të fituar para direkt nga shtëpia është edhe përmes tregut online. Me zhvillimin e teknologjisë përfitimet nga puna online, ka arritur shifra stratosferike, e për të qenë pjesë e këtij tregu të gjerë nuk është diҫka e vështirë ose e pamundur. Google Adsense, Kurset e ndryshme Online, eBooks dhe Youtube janë…

Details