Promovimi dhe ruajtja e këngëve tradicionale përmes festivalit

Sot, në fshatin Grnçarë të Prizrenti për të tretin vit me radhë mbahet “Festivali multietnik i kulturës dhe traditës”, i cili synon të përfshijë të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë. Shoqata e Kulturës “Plejada” është organizatore e këtij festivali. Ata kanë njoftuar se do të ketë më shumë se 100 interpretues nga e gjithë…

Details

Luaj, mëso, krijo në kampin “Back to school”

Pas pushimeve verore, së shpejti nis viti i ri shkollor për të gjithë shkollarët, të cilët në shtator vazhdojnë të pajisen me dije përmes mësim nxënies në vatrën e diturisë, që është shkolla. Për një fillim të mbarë të vitit shkollor, organizuar nga “Education Comes First”, më 30 dhe 31 gusht do të mbahet kampi…

Details

Edita Dula: “Humanizmi mbi të gjitha”

Aktorja dhe humanistja, njëherit  drejtoreshë e Organizatës Joqeveritare “Nëna dhe fëmijë të lumtur”, Edita Dula, ishte e ftuar sot (22.08.18), në kuadër të emisionit ‘Mëngjesi me ty’ me Pranvera Behrami. Përgjatë bisedës së këndshme, zonja Dula tregoi për aktivitetet e organizatës bamirëse “Nëna dhe fëmijë të lumtur”. Kjo organizatë si fillim ishte vetëm grup në…

Details

Komandanti i KFOR-it viziton 6 vjeçaren e plagosur

Çdo ditë e më shumë jemi dëshmitarë të përdorimit të armëve, të cilat për pasojë po marrin jetë njerëzish. Tri ditë më parë, një plumb qorr ja ndali në gjysmë lojën 6 vjeçares, Viktoria Seta nga Podujeva i cili do të mund të ja shkurtonte jetën, në kohën më të bukur të lulëzimit të saj.…

Details

Të rinjët e Kosovës eksporojnë Kosovën përmes artit

Të rinjët e Kosovës vazhdojnë të shfaqin aftësitë dhe kreativitetin e tyre përmes aktiviteteve të ndryshme që në vazhdimësi i realizojnë në dobi të vendit dhe shoqërisë sonë në përgjithësi. E tillë është edhe punëtoria “My Kosovo in one shot ”e cila tashmë ka hapur aplikimet për të gjithë të interesuarit që i përkasin sferës…

Details

“Të Drejtat e Njeriut përmes Artit”

Misioni i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) në Kosovë ka hapur konkursin e saj që ka të bëjë për të drejtat e njeriut. “Të Drejtat e Njeriut përmes Artit”, ky është projekti që do të jetë i hapur deri me 30 Shtator 2018, duke u dhënë mundësi krijuesve profesionist dhe jo vetëm…

Details

Filmi “Ajo“ i More Raçës konkuron në OSCAR

Skenaristja dhe regjisorja More Raça, së fundmi ka marrë një lajm shumë të mirë për punën e saj prej artisteje, veçanërisht për filmin e metrazhit të shkurtër „Ajo“, skenarin dhe regjinë e të cilit e ka bërë vet ajo. Në mesin e nëntë emrave të filmave finalist për edicionin e 21-të të Festivalit të filmit…

Details

Kostumografia Hana Zeqa shpalos projektin e saj “Organic Extimorph”

Qendra Informative dhe Kulturore e Bashkimit Evropian në Prishtinë u ka bërë ftesë që gjithë të interesuarve që sot kanë mundësi të flasin me kostumografen Hana Zeqa. Takimi mbahet në Qendrën Informative dhe Kulturore të Bashkimit Evropian, në Prishtinë, duke filluar nga ora 17:00.   Kostumografja Hana Zeqa, aktualisht është duke punuar në projektin e…

Details

U lansua programi i Bursës së Kosovës për Ekselencë në Gazetari

Procesi i aplikimit për Programin e Bursës së Kosovës për Ekselencë në Gazetari’ për vitin 2018 tani është i hapur. Programi do të filloj në shtator 2018 dhe është i bazuar sipas Bursës Ballkanike për Ekselencë në Gazetari, që ka filluar qysh në vitin 2007. Rrjeti Ballkanik i Gazetarise Hulumtuese – BIRN Kosova dhe Asociacioni i Gazetarëve…

Details

“Mentoring Our Future” bën thirrje për aplikim për student

Programi i mentorimit për studentët kosovarë në Universitetin e Prishtinës, të cilët janë në vitin e tyre të parafundit ose të fundit të studimeve ”Mentoring our Future”, tashmë zyrtarisht kanë ndarë me studentët respektiv faqen e tyre të programit si dhe kanë bërë hapjen e aplikimeve për studentët e Universitetit të Prishtinës. Për më shumë…

Details