Këngët më të reja në Radio KFOR

Ekipi i Radio KFOR-it mundohet që përmes punës së palodhshme, të përcjellë tek dëgjuesit muzikën më të re dhe të përzgjedhur mirë. Më poshtë këtij lajmi, mund të gjeni këngët premierë, të publikuara nga artistë të ndryshëm vendor dhe ndërkombëtarë, të cilat mund ti dëgjoni në Radio KFOR: 24kGoldn Ft. Travis Barker – In My…

Details

Fitoni kufje ‘SONY Wireless’, me Radio KFOR-in

Vazhdon loja shpërblyese e Radio KFOR-it dhe Revistës 4You, një mundësi fantastike për të gjithë ju që të fitoni kufje, të markës SONY. Që ju, të bëheni një ndër fituesit potencial, është fare e thjeshtë! E gjithë loja po zhvillohet online dhe rregullat e lojës i keni në faqen zyrtare të Radio KFOR-it, në radiokfor.com…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Sot, me 25 mars, feston ditëlindjen këngëtari Elton John, i lindur në vitin 1947, në Angli. Emri i tij skenik, nuk është emri i tij i vërtetë, por është një kombinim i dy emrave të anëtarëve të bendit Bluesology, Elton Dean dhe Long John Baldry. – Në këtë date, të vitit 1985, këngëtari Stevie…

Details

Tuberkulozi, sëmundje që shërohet nëse e trajtojmë me kohë

‘Dita Botërore e Tuberkulozit’ shënohet çdo vit me datën 24 mars, për të rritur ndërgjegjësimin e popullatës për pasojat e rënda shëndetësore, sociale dhe ekonomike që shkakton sëmundja e tuberkulozit, e cila vazhdon të jetë një nga shkaktarët infektiv vrasës, në të gjithë botën. “Tuberkulozi është një prej problematikave më të mëdha të shëndetësisë në…

Details

“Panairi i Orientimit në Karrierë” në Gjakovë mirëpret të rinjtë e të gjitha komuniteteve

Në qytetin e Gjakovës, është hapur “Panairi i Orientimit në Karrierë” i cili po mirëpret të rinjtë e të gjitha komuniteteve  nga kjo komunë. Ky aktivitete është organizuar nga iniciativat “Rinia – E ardhmja” dhe “Dikur ja sheh hajrin”, të udhëhequra nga të rinjtë e Gjakovës, ndërsa është e mbështetur nga Agjencioni i Shteteve të…

Details

Kujdes nga minat!

Shefi i Menaxhmentit të Trajtimit të Eksplozivëve (ETM) të KFOR JENG, z. Ciprian Andrica, në një intervistë dhënë Radio KFOR-it, tregoi se cilët janë akterët përkatës të përfshirë në deminim në Kosovë si dhe gjithashtu tregoi se a ekziston një nivel i duhur koordinim-bashkëpunimi ndërmjet tyre: “KFOR-i në koordinim të ngushtë me praninë ndërkombëtare, ka…

Details

Në këtë datë në muzikë, veçojmë këto ngjarje…

– Me 24 mars, të vitit 1965, R&B dhe soul bendi The Temptations, publikuan vazhdimin e këngës ‘My Girl’, ku kënga tjetër titullohej ‘Its Growing’. Kënga ishte e para që shfaqte David Ruff, si këngëtarin e ri të bendit The Temptations. Është interesante që të dyja këto projekte muzikore “My Girl” dhe “Its Growing” ishin…

Details

Dita Botërore e Meteorologjisë

Me aktivitete të ndryshme në mbarë botën, sot (23.03.22) po shënohet ‘Dita Botërore e Meteorologjisë’. Në këtë ditë vlerësojmë kontributin thelbësor të Shërbimeve Kombëtare Meteorologjike dhe Hidrologjike, për sigurinë dhe mirëqenien e shoqërisë. Secilin vit caktohet një temë me të cilën shënohet kjo ditë dhe këtë vit është përzgjedhur tema ‘Paralajmërim i Hershëm dhe Veprim…

Details