Ta pasurojmë historinë edhe me trashëgimi audiovizuale!

27 Tetori shënon Ditën Botërore të Trashëgimisë Audiovizuale. Kjo ditë është shpallur në vitin 1980 nga UNESCO, ndërsa ka për qëllim vetëdijesimin për rëndësinë e mbrojtjes së trashëgimisë audiovizuale. Artisti, Bujar Berisha, për Radio KFOR-in flet për rëndësinë e kësaj trashëgimie dhe ndikimin e saj në identitetin kulturor. “Normal që ruajtja e çdo informate është…

Details

Ndikimi i përrallave tek fëmijët

Përrallat dhe tregimet janë shumë të rëndësishme në zhvillimin e imagjinatës së çdo fëmije. Përmes këtyre tregimeve ne e shfaqim botën para tyre. Efekti pozitiv i përrallave tek fëmijët është dalluar kohë më parë, por viteve të fundit psikologë nga e gjithë bota kanë gjetur edhe efekte negative të këtyre tregimeve. Ata thonë se këto…

Details

Shënohet sot Dita Botërore e Artistëve

Megjithëse shpeshherë artit nuk i japim rëndësinë e duhur në jetën tonë të përditshme, ai është elementi kryesor në zhvillimin intelektual të njeriut. “Nëpërmjet eksplorimit të artit, shumë probleme në botë do të zgjidheshin”, thotë Mary Ann F.Kohl. Se arti është i domosdoshëm në çdo aspekt të zhvillimit të njeriut, na tregojnë edhe studime të…

Details

Themelohet Qendra për Karrierë në Prishtinë

Duke e kuptuar rëndësine e orientimit për karrierë për nxënësit e shkollave profesionale, Agjencia për Arsim dhe Aftësim Profesional dhe Arsim për të Rritur, inauguron sot (24 tetor), në SHMLT “Shtjefën Gjeçovi”, në Prishtinë, Qendrën për Karrierë. Kjo qendër është themeluar si rezultat i një partneriteti dhe bashkë-investimi në mes të Agjencisë për Arsim dhe…

Details

Fushatë kundër dhunës në familje “Ndaleni heshtjen: Flisni me zë të lartë, flisni hapur”

“American Corner” në Kosovë ka paraparë organizimin e disa aktiviteteve për shënimin e muajit tetor, si muaj të ndërgjegjësimit kundër dhunës në familje. Sot (24 tetor), duke filluar nga ora 17:00, në hapësirat e Bibliotekës “Pjetër Bogdani” në Prishtinë do të shfaqet filmi amerikan i vitit 1991, “Sleeping with the Enemy” nga regjisori Joseph Ruben.…

Details

Mbahet “Seminari i Mirëqenies së Kafshëve të Shoqërimit”

Nesër (25 tetor), do të mbahet “Seminari i Mirëqenies së Kafshëve të Shoqërimit”, organizuar nga Shoqata e Veterinarëve për Kafshë të Shoqërimit në Kosovë. Ky Seminar do të mbahet nga ora 09:30 deri në orën 17:00, ndërsa ligjërues do të jetë profesori i Fakultetit të Veterinarisë nga Shkupi, Vlatko Ilieski. Radio KFOR-i ka kontaktuar kryetarin…

Details

Pse duhet ta respektojmë kodin e veshjes?

Kodi i veshjes përmban më shumë sekrete sesa ne mund të mendojmë. Veshja dhe pamja përcjellin mesazhe mbi personalitetin tonë tek njerëzit e tjerë. Andaj, duhet të jemi të kujdesshëm kur zgjedhim se si duam të dukemi. Pa thënë asnjë fjalë, vetëm përmes gjuhës së trupit dhe veshjes tonë, njerëzit janë të aftë të krijojnë…

Details

Ushtrim i suksesshëm i KFOR-it në veri të Kosovës

Trupat e KFOR RC-E zhvilluan një stërvitje shumëkombëshe të njësisë ajrore të quajtur ‘Amber Castel’ në bashkëpunim me personelin e KTRBN. Ushtarët përfunduan operacionin e zonës së uljes nga helikopterët, duke demonstruar bashkëpunim të shkëlqyer me njësitë tjera të KFOR-it, si dhe duke dëshmuar aftësi të fuqishme dhe të besueshme në  përmbushjen e misionit të…

Details

Shfrytëzimi i kohës së lirë nga meshkujt dhe femrat

Në këtë dinamizëm jetësor që pothuajse të gjithëve na ka kapluar, koha e lirë është gjithnjë e më e paktë dhe për shumkë të qenurit i/e lirë ndodh rrallë, për të mos thënë fare.  Megjithatë, secili prej nesh kemi nevojë për tu shkëputur nga përditshmëria që shpesh mund të jetë e mundimshme e stresuese. Kohë…

Details

Mbahet edicioni i katërt i Festivalit të Gjelbër

“Klubi i Prodhuesve të Kosovës” dhe “Green Business Kosovo” do të organizojnë edicionin e katërt,  “Green Festival” i cili i dedikohet sektorit të gjelbër në Kosovë, me  qëllim kryesor rritjen e tregjeve dhe promovimin e bizneseve në fushën e energjisë solare, atë eficiente dhe të riciklimit. Ky Festival do të mbahet më 30 dhe 31…

Details