Nesër është afati i fundit për të aplikuar për Super-Vullnetar/e

Nëse jeni të entuziazmuar për të ndihmuar lagjet, të bëni ndryshime në komunitet, të jeni pjesë e aktiviteteve kreative dhe interesante, atëherë Organizata Jo-Qeveritare Toka, është vendi i duhur për të aplikuar dhe për tu bërë pjesë Klubeve të Super-Vullnetarëve! Për tre vite me radhë, Toka po vazhdon të implementojë programin e Vullnetarizmit Edukativ në Kosovë.…

Details

Mirësia ndaj të tjerëve shton lumturinë individuale

Të bësh gjëra të mira për të tjerët, qofshin veprime të vogla, të paplanifikuara apo në mënyrë vullnetare, është mënyra më e fuqishme për të rritur lumturinë tonë si dhe të atyre që na rrethojnë. Një shembull i mirë i humanizmit është aktorja e mirënjohur Edita Dula, e cila me bamirësi merret që nga viti…

Details

Infektologët sërish apelojnë për aplikim të masave anti-covid

Edhe Kosova ka filluar të përballet me valën e dytë të pandemisë globale ‘CoViD-19’, ku që nga java e fundit e muajit tetor, dukshëm janë shtuar rastet pozitive me këtë virus.  Drejtoresha e Klinikës Infektive në Q.K.U.K, Lendita Ajazaj-Berisha, për Radio KFOR-in ka thënë se qytetarët duhet t’ia adaptojnë përditshmërinë e tyre zhvillimeve të fundit…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 3 nëntor të vitit 1960, Elvis Presley lansoi këngën e tij  të pestë në Mbretërinë e Bashkuar  “Now or Never’, duke qëndruar në pozitën e parë për ​​për tetë javë. Kënga u bazua në këngën e famshme italiane, ‘O Sole Mio’. Në këtë datë në vitin 1977, gjatë një koncerti në Empire Pool, në…

Details

Organizohet garë e vrapimit në Prishtinë

Klubi i vrapimit X-Trailers në Prishtinë, që promovon sportet dhe vrapimin, këtë vit për herë të dytë organizon garën e vrapimit ‘Prishtina Trails 2020’. Gara do të mbahet me datën 22 nëntor, të këtij viti dhe të gjithë vrapuesit e interesuar mund të jenë pjesë e garës. Këtë vit gara organizohet në tri disiplina: 10k,…

Details

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare Për t’i Dhënë Fund Mosndëshkimit për Krimet Kundër Gazetarëve’

Në dekadën e fundit mbi 1.200 gazetarë në botë, janë vrarë gjatë punës së tyre dhe përtej sulmeve fatale, gazetarët pësojnë edhe shkelje të tjera të tilla si sulm fizik, rrëmbim, zhdukje, burgosje dhe tortura. Si rrjedhojë, Kombet e Bashkuara me një rezolutë të veçantë, çdo vit me 2 nëntor, shënojnë ‘Dita Ndërkombëtare Për t’i…

Details

Rëndësia e ri-dizajnimit të dhomave tona të ndenjës

Dhoma e ndenjës, është vendi ku mblidhet familja apo vendi ku e kalojmë pjesën më të madhe të kohës sonë. Ky është vendi ku familja pranon mysafirë dhe kalon kohën duke u shoqëruar me miqtë, të afërmit apo fqinjët. Për këto arsye të lartpërmendura, nga të gjitha dhomat në shtëpitë tona, dhoma e ndenjes fiton…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 2 nëntor të vitit 2016, Taylor Swift ishte gruaja më e paguar në muzikë, sipas listës vjetore të revistës Forbes, duke kaluar këngëtaren britanike Adele. Swift kishte arritur vlerën prej 170 milion dollarësh, para kryesisht të fituara gjatë një turneu botëror. Në këtë datë të vitit 1967, ‘The Beatles’ përfunduan regjistrimin e single-it të…

Details

Pandemia nuk i ndalë inovacionet teknologjike

Hapa të mëdhenj përpara po hidhen çdo ditë nga shkenca dhe teknologjia, duke revolucionarizuar shumë sfera të studimit dhe duke ndryshuar shumë aspektet të jetës sonë. Mes shumë publikimeve të reja shkencore, më poshtë gjeni disa prej zbulimeve më interesante: Arkitektura e frymëzuar nga natyra mund të hapë rrugën për struktura më të forta dhe…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Veganëve”

Çdo vit, me datën 1 nëntor, veganët shënojnë ditën e tyre, që nga viti 1994. Sot festohet mënyra e tyre jetesës, pa konsumimin e mishit apo produkteve shtazore.  Sipas tyre, ky stil jetese është i dobishëm për shëndetin e qenieve njerëzore, mbrojtjes së mjedisit si dhe jetës së kafshëve. Por sa duhet të jenë të…

Details