Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 24 Maj, feston ditëlindjen këngëtari dhe njëherit autor i shumë teksteve, Bob Dylan. Këngëtari ka lindur në vitin 1941 në Minnesota të Amerikës. Kulmin e karrierës së tij e arriti në vitet e 60-ta, duke u bërë ikonë e mbrojtjes së të drejtave të njeriut dhe me influencë në kulturën…

Details

Filmat premierë, që dalin në kinema javën e ardhshme

Edhe kjo javë që po na vjen, do të jetë e mbushur me filma të ndryshëm, të cilët përveç kastës fantastike të aktorëve, sjellin edhe histori shumë interesante e të veçanta. Radio KFOR-i ju sjell në vijim listën e titujve të këtyre filmave të rinj: Filmi: ‘A Quiet Place Part II’ – data e publikimit…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 23 Maj të vitit 1970, albumi i 12-të dhe i fundit ‘Let it be’ nga bendi The Beatles, qëndroi për 3 javë në pozitën e parë të albumeve më të mira në Amerikë dhe Angli. Albumi përfshinte dy hit këngët ‘The Long and Winding Road’ dhe ‘Across The Universe’. –…

Details

Sot kremtojmë biodiversitetin në planetit tonë

Për të kremtuar të mirat që sjell biodiveristeti dhe për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e tij, data e sotme 22 maji, i është ndarë shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Diversitetit Biologjik”, e njohur edhe si “Dita Botërore e Diversitetit”. Mësimdhënësja e lëndës së biologjisë në SHMU “Elena Gjika” në Prishtinë, Sekine Sanaja, për Radio…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 22 Maj të vitit 2017, këngëtari Drake, theu rekordin e mbajtur nga këngëtarja Adele, për çmime të fituara në ‘Billboard Music Awards’. Atë natë në ceremoninë e mbajtur në Las Vegas, reperi kanadez Drake, fitoi 13 çmime. Bendi Twenty One Pilots, fituan çmimin e grupit më të mirë rock, ndërsa…

Details

Vend i lirë pune, në Shtabin e Përgjithshëm të KFOR-it

Shtabi i Përgjithshëm i KFOR-it, departamenti i Ekipit Monitorues Ndërlidhës të NATO-s (NALT), ka hapur një vend të lirë pune, për pozitën Përkthyes / Interpretues. NALT, i mundëson NATO-s që të mbështesë zhvillimin e mëtejmë të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në nivelin ministror, me ofrimin e këshillave dhe mbështetjes së aktiviteteve të përqendruara…

Details

Sot kremtojmë për diversitetin kulturor midis nesh

Sot, më 21 maj, kudo në botë shënohet ‘Dita Botërore për Diversitetin Kulturor për Dialog dhe Zhvillim’, e cila nxjerr në pah pasurinë e kulturave të botës, nxit dialogun ndërkulturor dhe ndihmon që të gjithë anëtarët e shoqërisë të përfitojnë nga zhvillimi i qëndrueshëm. Që prej nëntorit të vitit 2001, ‘21 Maji’ festohet si ‘Dita…

Details