Shënohet sot “Dita Botërore e Kërcimit në Ajër”

Më 20 qershor, ftohen të gjithë njerëzit e botës që njëkohësisht të hidhen në ajër. Kjo iniciativë po merret me një qëllim, që të ndryshohet orbita e Tokës, një metodë e pazakontë për të luftuar ngrohjen globale. Shënimi i një dite të tillë, si koncept, u propozua nga artisti gjerman, Torsten Lauschmann për ta informuar…

Details

Dita ndërkombetare e shahut

Shahu është një lojë që kërkon strategji dhe zgjuarsi, por nga ana tjetër është edhe praktike, meqë mund të luhet në çdo kohë dhe në çdo vend. ‘Dita Ndërkombëtare e Shahut’, 20 korriku, festohet që nga viti 1966, në ditën e njëjtë kur është themeluar ‘Federata Botërore e Shahut’, në vitin 1924. Loja e shahut…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 20 korrik, të vitit 1968, rock bendi Cream, filluan një garë katër javore, në vendin e parë në tabelën e albumeve amerikane me ‘Wheels Of Fire’, në Billboard. Albumi i dyfishtë i cili përbëhej edhe nga interpretimi live, arriti të renditet vetëm në vendin e tretë, në Mbretërinë e Bashkuar. – Me 20…

Details

“Western Balkans Youth Orchestra” sinonim i pasionit për muzikën dhe punën profesionale që tejkalon të gjitha barrierat

“Western Balkans Youth Orchestra” është orkestra që ka bërë bashkë 30 muzicientë të rinj që vijnë nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia Veriore dhe Serbia. Këta të rinj, janë bërë bashkë falë pasionit të tyre për muzikën, pasion që duan ta ndajnë me publikun në të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor,…

Details

Festina Mejzini, talenti që ka rrëmbyer vëmendjen e menaxhmentit të artistëve botëror

E cilësuar si një nga konkurrentet më të forta të spektaklit ‘X-Factor Albania’, në vitin 2011, këngëtarja Festina Mejzini, nisi rrugëtimin e saj profesional në muzikë me projekte të shumta muzikore dhe pjesëmarrje në festivale të ndryshme. E ftuar sot, në kuadër të emisionit ‘’Macchiato Lounge”, Festina tregoi për fillimet e saj në muzikë, karrierën…

Details

Shhhhhh, sot dëgjoni më shumë e flisni më pak, sepse është ‘Dita Botërore e dëgjimit’

‘’Kultura e të shprehurit me gojë apo shkrim, është më shumë se dhunti, jo gjithmonë e lindur, më shumë e kultivuar nga përvoja e jetës, mbështetur mbi përgatitjen profesionale, intelektuale, akademike etj. Pa dyshim, paraqitja enorme e kësaj dhuntie, pasqyron edhe edukatën familjare, ambientin ku ai/ajo është rritur dhe edukuar’’, kështu thotë publicisti dhe poeti…

Details

Nelson Mandela, personaliteti që ndryshoi botën

Të gjithë kemi mundësinë të bëjmë ndryshim në botë, në mënyra të ndryshme, mirëpo ishte humanisti i madh Nelson Mandela, i cili gjithë jetën e tij i kushtoi veprave humane, luftimit për të drejtat e njeriut, duke avokuar për paqe dhe barazi në botë. Pikërisht, për nder të këtij humanisti të madh, 18 korriku është…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 18 korrik, të vitit 1960, Brenda Lee arriti në vendin e parë në listën e këngëve më të dëgjuara amerikane, me këngën ‘I’m Sorry’ , kurse në Mbretërinë e Bashkuar u rendit në vendin e 12-të. – Më 18 korrik, të vitit 2014, Shakira bëhet personi i parë që grumbullon 100 milionë pëlqime…

Details