Një javë me shumë risi teknologjike

Edhe kjo javë që po e lëmë pas, ishte e mbushur me të reja në fushën e teknologjisë, është Kompania Huawei, e cila e ka marr seriozisht investimin në zhvillimin e platformës softuerike “HarmonyOS”, e cila u krijua për të lidhur së bashku pajisje të ndryshme, jo vetëm telefonat dhe TV, por edhe pajisje tjera,…

Details

Rëndësia e trashëgimisë kulturore, monumenteve dhe vendbanimeve historike

Duke vlerësuar rëndësinë e trashëgimisë kulturore, Këshilli Ndërkombëtar për Monumente dhe Vendbanime (ICOMOS), qysh nga viti 1982, në datën e sotme, 18 prill, ka shënuar “Ditën Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Vendbanimeve”, e cila më vonë në vitin 1983, u aprovua edhe nga Asambleja e Përgjithshme e UNESCO-s. Pikërisht për këtë ditë, Radio KFOR-i kontaktoi drejtorin…

Details

Premierat e filmave gjatë javës së ardhshme

Falë premierave të vazhdueshme të filmave që po shfaqen çdo ditë edhe këtë situatë pandemie po na e bëjnë që ta kalojmë më lehtë. Janë këta filma që po plotësojnë preferencat e të gjithëve, qoftë për sa i përket zhanreve apo përmbajtjes së tyre, qoftë për aktorët pjesëmarrës në këta filma. Radio KFOR-i në vijim…

Details

Sot kërkohet rritje të ndërgjegjësimit dhe informimit për sëmundjen e hemofilisё

“Dita Botёrore e Hemofilisё” ёshtё caktuar të shënohet më 17 prill,  qysh nga viti 1989, nga Federata Botёrore e Hemofilisё. Qëllimi i kësaj ditë është rritja e ndërgjegjësimit dhe informimit mbi çrregullimet e koagulimit të gjakut. Për të kuptuar më shumë se çka është hemofilia, Radio KFOR-i ka kontaktuar profesorin e Universitetit të Prishtinës, Fakulteti…

Details

Udhëtojmë drejt Seul-it, kryeqytetit të Koresë Jugore

Me një popullsi prej më shumë se 10 milion banorësh, Seuli konsiderohet një mega qytet që përbën qendrën e kulturës dhe ekonomisë së Koresë Jugore. Ky qytet është i ndarë në 25 njësi administrative, të cilat në gjuhën lokale quhen ‘GU’ dhe menaxhohen në mënyre autonome nga njëra tjetra. Seuli ka pesë qendra të mbrojtura…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 17 prill 1991, Nirvana u paraqit në një hotel në Seattle, ku luajtën këngën e tyre  ‘Smells Like Teen Spirit’, për herë të parë. Në vitin 1965, albumi i dytë i Bob Dylan ‘The Freewheelin’ ishte në pozitën e parë e albumeve më të mira në Angli. Në këtë datë të vitit 1993, David…

Details

Komuna e Prishtinës organizon kinema të hapur

Drejtoria e Kulturës në Komunën e Prishtinës do të sjell një ngjarje krejtësisht ndryshe këtë vikend, me qëllim të relaksimit të njerëzve edhe në kohë pandemie. Bëhet fjalë për një ‘Open Air Cinema’, që do të shfaq filmin “Pulp Fiction”, me datën 17.04.2021, në ora 19:30, ndërsa filmi është i lejuar vetëm për moshat mbi…

Details