Festivali ‘GranFest’ sjell në Prishtinë ekspozitën “Spirou4rights”

Aleanca Franceze e Prishtinës sjell ekspozitën “Spirou4rights”, me vizatime komike që paraqesin të drejtat e njeriut, përmes karaktereve të revistës së njohur frenge “Spirou”. Ekspozita “Spirou4rights”, do të paraqes deklaratën e të drejtave të njeriut dhe secili artikull i deklaratës ilustrohet me nga një karikaturë komike. Ekspozita është në partneritet me Gazetën Spirou, Komisionerin e…

Details

Sot festohet ‘Dita e Evropës’

Çdo vit me datën 9 maj, shënohet ‘Dita e Evropës’, datë kjo e cila shënon përvjetorin e ‘Deklaratës Schuman’. Kjo ditë u inicua me një fjalim në Paris, në vitin 1950, ku ministri i jashtëm francez Robert Schuman, tregoi idenë e tij për një formë të re të bashkëpunimit politik në Evropë. Vizioni i Schuman-it …

Details

Mbahet panel diskutimi “E drejta për qytet”

Intervenimi urban „Pavilioni i Verdhë“, i cili ka ka për qëllim të inkurajojë shfrytëzimin e hapësirës publike nga të gjithë, sot (08 maj), organizon panel  diskutimi  me temë “E drejta për qytet”, që do të mbahet tek Pavilioni i Verdhë në rrugën “Rexhep Luci” (pranë kinemasë ABC) Prishtinë, nga ora 18:00. Për të diskutuar për…

Details

Hapet konkurs për vullnetarë “Mirëdita, dobar dan!”

Festivali “Mirëdita, dobar dan!”, ka hapur konkursin për vullnetarë që dëshirojnë të jenë pjesë e festivalit të përbashkët shqiptaro-serb. Ky festival është një ngjarje unike që përfaqëson skenën kulturore dhe shoqërore të Kosovës për audiencën e Beogradit, që nga viti 2014, ndërsa këtë vit do të mbahet nga data 29 maj deri më 1 qershor.…

Details

Takim i hapur sot në Termokiss

Qendra e drejtuar nga komuniteti në Prishtinë, me mision këmbimin urban dhe civil, reflektimin dhe ndryshimin “Termokiss”, tash e një kohë të gjatë është duke i shërbyer Prishtinës për realizim të  aktiviteteve të ndryshme. Se si funksionon kjo qendër, si është krijuar ajo, cilat aktivitete janë organizuar në të, Termokiss ju fton të gjithëve, sot…

Details