Dita Botërore e Arsimimit

Sot, rreth 16% e popullsisë së botës, dy të tretat e të cilave janë femra, nuk janë në gjendje të lexojnë ose të shkruajnë në gjuhën e tyre amtare. Dita botërore e arsimimit shënohet çdo vit me 8 shtator si ditë zyrtate nga ‘Kombet e Bashkuara’, si mundësi për të rritur vetëdijësimin e rëndësisë për…

Details

Sot “Me pamje kah vneshta”

Festa e Vjeljes së Rrushit “Hardh Fest”, ka filluar sot në komunën e Rahovecit, ku me këtë rast u mbajtën aktivitete të ndryshme, si parakalimi i mjeteve dhe mekanizmave bujqësor, shtrydhja e vjeljes së rrushit. Po sot është bërë edhe hapja e Hardh Shop, ku vizitorët mund të blejnë bluza dhe rekuizita tjera interesante që…

Details

Konferenca e ICLLD-së, sjell studime të reja

Konferenca Ndërkombëtare mbi Linguistikën, Gjuhësinë, Letërsinë dhe Didaktikën (ICLLD) do të mbahet nesër (08.09.18) në Prishtinë, konkretisht në Kolegjin AAB, ku përveç mirëpritjes Kolegji në fjalë është edhe organizatore e kësaj konference, e cila është në partneritet me universitetet e Tiranës, Korçës dhe të Manastirit. Mbi 80 studiues, nga Kosova dhe rajoni, nesër do të…

Details

Skulptori Behluli, sjell momente të jetës së tij përmes artit

Skulptori dhe profesori Avni Behluli, me 13 shtator do të hapë ekspozitën personale në Galerinë e Ministrisë së Kulturës nga ora 19:00. Në këtë cikël të punimeve Behluli në një intervistë për Radio KFOR-in tregoi për natyrën e ekspozitës së tij duke treguar se si do të paraqitet në këtë ekspozitë: “Kjo është ekspozita e…

Details

Thirrje për aplikim në ‘Green Art Fest`18’

‘Green Art Fest`18’ vjen me edicionin e dytë, të cilin e kanë emërtuar  ‘Hellow Tomorrow’. Ky festival artistik, pritet të mbahet me datat 28, 29 dhe 30 shtator, në sheshin “Aziz Zhilivoda”, në Obiliq. Informatat në pyetjen se: Çka ne mundemi të bëjmë ne sot, për një të nesërme më të mirë?, mund t’i gjeni…

Details

Aktivitet multietnik në Ferizaj

Drejtoria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Ferizaj në vazhdën e organizimeve për të rinj, me datën 10 shtator, në Galerinë e Arteve në Qendrën e Kulturës nga ora 18:00, do të organizoj ekspozitë për të rinj të komunave të ndryshme. Koodrinatorja e projekteve për të rinj në komunën e Ferizajit, Dashurije Ahmeti në një…

Details

Për herë të parë “Street Party” në Prishtinë

Kjo e diele në Prishtinë do të jetë pak më ndryshe, me një aktivitet më shumë për adhuruesit e ahengjeve në rrugë. Të gjithë që ndodhen në kryeqytet këtë vikend, do të kenë mundësi që për herë të parë të marrin pjesë në “Street Party”, aktivitet ky i organizuar nga “Next Level”, nën Patronatin e…

Details

Dita e Botërore e vetëdijësimit të ‘Verbërisë së Ngjyrave’

6 shtatori i është ndarë Ditës Botërore për Vetëdijësimin e Verbërisë së Ngjyrave. Kjo ditë ka për qëllim rritjen e ndërgjegjësimit dhe shtimin e kujdesit për sytë,  për verbërinë e ngjyrave apo mungesës së vizionit për ngjyra. Verbëria e ngjyrave është gjendje e zakonshme gjenetike dhe nga ajo janë të prekur miliona njerëz në botë.…

Details

Shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Bamirësisë’

Shtatori shënon muajin e solidaritetit dhe ndihmës për njëri-tjetrin. Në vitin 2012 për nder të punës bamirëse dhe kontributit madhështor të Shën Nënë Terezës ‘Kombët e Bashkuara’, zyrtarisht vendosën që 5 shtatorin, të shpallin si ‘Ditë Botërore të Bamirësisë’. Në këtë ditë reflektojmë mbi krijimin e një shoqërie gjithëpërfshirëse për të ndihmuar lehtësimin e varfërisë…

Details

Sot përmbyllet festivali “Etno Fest”

“Identiteti ynë, rranjët tona”, kjo ishte motoja e Festivalit të Arteve dhe kulturës Tradicionale “Etno Fest”, i cila filloi më 1 shtator dhe do të përmbyllet sonte (05.09.18). Edicioni i tetë i këtij festivali, për 4 ditë me radhë ofroi  ekspozita të ndryshme, koncerte, debate dhe shfaqje teatrore. Sot, kur është edhe dita e fundit…

Details