Të rejat javore në teknologji

Në vitet e fundit, kompania Samsung është bazuar në përdorimin e dy çipave të ndryshëm në serinë e telefonave Galaxy-S, ndërkohë javën që po e lëmë pas u dha lajmi se gjenerata ‘S23’, do të përdorë vetëm çipin SnapDragon. Në këtë vendim të Samsung, duket se kanë kontribuuar pabarazitë në performancën mes dy çipave që…

Details

Këngët e reja në Radio K4

Sikurse çdo fundjavë, edhe sot Radio KFOR-i ju njeh me këngët premierë dhe sot do e veçojmë singlin më të ri nga Ricky Martin, të cilën e ka emërtuar ‘Acido Sabor’, pastaj një këngë të re, na e ka sjellë edhe Demi Lovato, të titulluar ‘Substance’. Një këngë tjetër që mund ta dëgjoni në Radio…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Më 15 korrik të vitit 1972, Elton John filloi një garë pesë javore, duke qëndruar në vendin e parë, në tabelën e albumeve amerikane, me albumin e tij të pestë “Honky Chateau”. Albumi u titullua sipas kështjellës franceze, të shekullit të 18-të, ku edhe u incizua albumi. – Në po këtë datë, por të…

Details

Pas 35 vitesh, rihapet Observatori i Prishtinës

“Qielli nuk ka kufij dhe ju inkurajoj të gjithëve që të ëndërroni gjëra të mëdha dhe që pasioni t’ju udhëheq në rrugën jetësore”, kështu u shpreh sot (14.07.22), Përfaqësuesja Speciale e Sekretarit të Përgjithshëm (PSSP) dhe njëherit Shefe e UNMIK-ut, Znj. Caroline Ziadeh, në fjalimin e saj, të hapjes solemne historike të Observatorit të Prishtinës.…

Details

‘Clean Water Crisis’ projekt për matjen e cilësisë së ujit të lumenjve në Kosovë

Organizata jo-qeveritare ‘Peer Educators Network’ në Kosovë, në bashkëpunim me donatorë dhe përkrahës të ndryshëm, kanë filluar projektin ‘Clean Water Crisis’ (Kriza e Ujit të Pastër), që ka për qëllim të matë cilësinë e lumenjve të ndryshëm në Kosovë, për cilësinë e tyre të ujit. Rreth këtij projekti, Radio KFOR-i zhvilloi një intervistë me menaxheren…

Details