Bëni një jetesë të balancuar

Muaji janar shënon edhe ‘Muajin e Balancimit të Jetës’, që shënohet çdo vit, për të na  inkurajuar që të kemi një jetë të harmonizuar dhe të balancuar. Ky muaj, është një mundësi e mirë që gjithsecili nga ne, të reflektojmë mbi rutinën e përditshme dhe për të gjetur mënyra të shumta për të përmirësuar përgjithësisht…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 16 janar, të vitit 1992, Eric Clapton regjistroi albumin e tij live “Unplugged”, i cili fitoi gjashtë çmime Grammy, duke përfshirë edhe çmimin “Record Of The Year”. – Më 16 janar, të vitit 1988, Tina Turner performoi në ‘Estadio do Maracana’ në Rio de Zhaneiro para një turme prej 180.000 vetash, duke vendosur…

Details

Paqja dhe toleranca, dy shtylla të forta të një shoqërie paqësore

Në një shoqëri rëndësi të jashtëzakonshme kanë paqja dhe toleranca, të cilat përbëjnë bazën e zhvillimit të qëndrueshëm të shoqërive, duke krijuar një mjedis të favorshëm për të gjithë individët dhe komunitetet. Janë dëgjuesit e Radio KFOR-it, ata të cilët dhanë mendimet e tyre, lidhur me këto dy shtylla të rëndësishme të shoqërisë sonë: “Unë…

Details

KFOR-i ndihmoi Shërbimin e Kërkim-Shpëtimit Malor të Kosovës

Përveç ruajtjes së paqes dhe sigurisë në Kosovë, KFOR-i po vazhdojnë të ofrojnë donacione dhe trajnime të ndryshme për të gjithë popullin e Kosovës, pa dallim. Donacioni i fundit nga KFOR-i, u realizua me datën 10 janar, ku anëtarët e Shërbimit të Kërkim-Shpëtimit Malor të Kosovës (SHKSHMK) u trajnuan nga pjesëtarët e KFOR-it amerikan me…

Details

‘E hëna e kaltër’ njihet si dita më depresive e vitit

Çdo vit, e hëna e tretë e muajit janar, ndryshe quhet edhe “E hëna e kaltër”, që njihet si një ditë për të pranuar dhe trajtuar ndjenjat e trishtimit dhe depresionit, që disa individë mund të përjetojnë, veçanërisht gjatë muajve të dimrit. Kjo ditë shënohet për t’i dhënë përparësi shëndetit mendor dhe për të kërkuar…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 15 janar, të vitit 1969, John Lennon dha performancën e tij të fundit live, në Angli, për të përkrahur Fondin e Emergjencës së Kombeve të Bashkuara për Fëmijë. – Me 15 janar, të vitit 1977, rock bendi The Eagles, ishin në pozitën e parë në top listën e albumeve më të mira amerikane,…

Details

Inovacione të shumta na presin edhe përgjatë 2024-tës

Në vitin 2024, pritet të shohim përparime të mëdha në fusha të ndryshme të teknologjisë. Avancimi në Inteligjencës Artificiale edhe këtë vit pritet të jetë kryefjala e teknologjisë, mirëpo nuk do të mungojnë edhe inovacione të tjera: Inteligjenca Artificiale (IA) do të shënojë zhvillime të mëtejshme, ndërsa përgjatë 2024-ës, e njëjta pritet që të fokusohet…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 14 janar, të vitit 1986,  Elton John regjistroi një version live të këngës “Candle in the Wind”. – Më 14 janar, të vitit 1978, albumi ‘Rumors’ i grupit Fleetwood Mac, zuri vendin e 1-rë në top listat muzikore amerikane. – Me 14 janar, të vitit 1984, Paul McCartney ishte në pozitën e parë…

Details

Progresi teknologjik na ka bërë që të jetojmë në luks

Sot, në ‘Ditën Ndërkombëtare të Transmetimit të Radios Publike’, bota feston për një teknologji shumë të veçantë – radion. E shënuar çdo vit më 13 janar, dita e sotme nderon ata që shpikën radion dhe shpikën transmetimin publik. Është radio, ajo e cila dha një vlerësim të ri për teknologjinë dhe u bë e rëndësishme…

Details