Fakte interesante

Shpesh njerëzit hasin në kuriozitete të rralla që gjinden në natyrë, ku disa nga to mbesin mister, ndërsa disa të tjera shpjegohen në mënyra të ndryshme, më shumë si fenomene. Në vijim Radio KFOR-i, ju sjell disa fakte interesante të cilat mund ti lexoni në vijim: – Mjalti mund të qëndrojë pa u prishur 3000…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Me 2 Qershor, të vitit 1984, bendi ‘Wham’, arriti pozitën e parë të top listës muzikore në Angli, me këngën ‘Wake Me Up Before You Go Go’ . Kjo këngë ishte shkruar nga anëtari i bandit George Michael. Inspirimi për të shkruar këtë këngë erdhi kur anëtari tjetër i këtij bendi Andrew Ridgeley, iu…

Details

Fëmijë të dashur, urime dita juaj

Mirëqenia e një familjeje të shëndoshë ndikon drejtpërsëdrejti tek fëmijët, për të cilët pasqyrimi i parë janë prindërit, ngase prej familjeve të lumtura, rrezet e asaj lumturie, përcillen edhe tek të vegjlit tanë. ‘Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve’, e cila shënohet sot (1 qershor), nuk është vetëm ditë festive, por njëherësh shërben për të sensibilizuar dhe…

Details

Prindër, urime dita juaj

Dita e sotme (01.06.21), i dedikohet atyre që kanë rëndësi jetike për fëmijët, është kjo ‘Dita Botërore e Prindërve’, e vendosur nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, më 17 shtator, të vitit 2012. Të denjë në detyrën e tyre prindërore, duke u përfshirë gjithmonë në të gjitha ngjarjet që e përshkojnë jetën e…

Details

Radio KFOR-i ju prezanton artistin, Ndriçim Gazija

Një ndër të mirat e muzikës është edhe fakti që gjithmonë vjen me frymë të re dhe në çdo gjeneratë lindin zëra të rinj. Njëri nga këta talent të rinj, është edhe këngëtari Ndriçim Gazija, i cili u bë i njohur sa ishte pjesë e edicionit të 6-të, të garës muzikore ‘The Voice Of Albania’,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Në datën e sotme 1 Qershor, të vitit 2016, këngëtari Ed Sheeran, u vlerësua si artisti më i dëgjuar në Mbretërinë e Bashkuar për vitin 2015, duke kryesuar grafikun e kompanisë muzikore ‘Phonographic Performance’. Ndër këngët më të dëgjuara në atë kohë ishin edhe ‘Uptown Funk’, nga Mark Ronson dhe kënga ‘Love me like…

Details

Policia e Kosovës po vazhdon me zbatimin e ligjit anti-kovid

Javëve të fundit në Kosovë, numri i rasteve me infektim nga Covid-19 ka rënë dukshëm, gjithashtu edhe numri i personave që humbën jetën nga kjo sëmundje. Megjithatë, ligji anti-kovid është ende në fuqi dhe Policia e Kosovës, po vazhdon me ndërmarrjen e masave për mos respektimin e këtij ligji. Për të mësuar më shumë rreth…

Details

Heqja dorë nga duhani, është fitore

‘Dita Botërore Pa Duhan’ e cila shënohet sot (31.05.21), shënohet çdo vit, për të ngritur vetëdijen rreth pasojave që mund të shkaktojë konsumimi i duhanit, rreziqet që ju kanosen duhanpirësve dhe të afërmve të tyre. Për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i ka kontaktuar me Pulmologen në QKUK, në Klikinën e Pulmologjisë, Dr. Rukije Mehmeti,…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

– Më 31 Maj të vitit 2016, këngëtarja e famshme Alicia Keys, njoftoi se ajo nuk do të përdor kozmetikë apo grim në fytyrën e saj. Ajo mori këtë vendim për të fuqizuar gratë në gjithë botën për t’u ndjerë mirë me veten e tyre dhe për të luftuar padrejtësitë që ndodhin ndaj grave. Që…

Details