‘Pantollat e Kangusë’ vjen nesër në teatrin Dodona

Me regji të Melihate Qenës, në teatrin ‘Dodona’ në Prishtinë, do të prezantohet me 1 shkurt nga ora 12:00, shfaqja me kukulla për fëmijë ‘Pantollat e Kangusë’. Kjo shfaqje është e përshtatshme për fëmijët mbi moshën 6 vjeçare, ndërsa mesazhi edukativ i shfaqjes zhvillohet në atë mënyrë që të gjithë fëmijët të kuptojnë që nuk…

Details

Aleanca Franceze sjellë risi për fëmijët në Kosovë

‘Aleanca Franceze’ në Prishtinë ka organizuar një ngjarje interesante rreth zhytjes dhe botës nënujore në hapësirat e kësaj organizate, sot (30.02) duke filluar nga ora 18:00. Të gjithë fëmijët të cilët duan të mësojnë fakte interesante dhe informacione të reja për krijesat nënujore, do të kenë mundësi të mësojnë nga instruktori i zhytjes Bekim Latifi,…

Details

Diskutim për trashëgiminë Kulturore, ruajtjen dhe vitalizimin e saj

Trashëgimia kulturore ka një rëndësi madhore, prandaj duhet të ruhet nga të gjithë. Me këtë qëllim, nesër (31 janar), nga ora 20:30, në Kinema “Jusuf Gërvalla”, në Pejë, do të mbahet diskutim rreth rolit të  institucioneve të pavarura kulturore në rivitalizimin e ndërtesave të mbrojtura të trashëgimisë kulturore dhe bashkëpunimin në mes të publikut dhe…

Details

Besim Ugzmajli do të shpalos katër filma në Kino Armata

Regjisori Besim Ugzmajli, për herë të dytë për publikun kosovarë, do të shfaqë katër nga filmat e tij në Prishtinë, pas shfaqjes së tyre kohë më parë në Ferizaj. Filmat të cilët do të shfaqen në Kino Armata janë ‘Erë’, që zgjatë 26 minuta, pastaj filmi ‘The Eaters’,  që zgjatë 4 minuta dhe dy filma…

Details

Festivali “Anibar” dhe Kinema “Jusuf Gërvalla” mbështesin të rinjtë e të gjitha komuniteve

Drejtori i “Anibarit” si dhe njëherit menaxher i Kinema “Jusuf Gërvalla”, Vullnet Sanaja ishte sot (29.01.20), mysafir në emisionin “Machiato Lounge”, te moderatorja, Trëndelina Duli, për të biseduar rreth Festivalit “Anibar” si dhe për të treguar për projektet e shumta që realizohen në Kinema ‘Jusuf Gërvalla”, në Pejë. Vullneti filloi emisionin me Festivalin “Anibar”, ku…

Details

Teatri ‘ODA’ sjell monodramën ‘Nitë’

Monodrama ‘Nitë’ inspiruar nga vepra e shkrimtarit Josip Rela, do të jetësohet në skenë nga aktorja Shqipe Gashi, me 30 janar nga ora 20:00 në teatrin ‘Oda’, në Prishtinë. Për Radio KFOR-in aktorja e cila ka shkruar dhe paraqitet si aktore në monodramë Shqipe Gashi, tregoi për tematikën që trajton kjo shfaqje: “Shfaqja ‘Nitë’ është një…

Details