Nëna të lulëzuara. Botë e lulëzuar.

Çdo vit me datën 28 maj, shënohet “Dita Botërore e Urisë”, një nismë kjo globale që synon të rrisë ndërgjegjësimin për çështjen e vazhdueshme të urisë dhe që ka për qëllim të gjej një zgjidhje për t’i dhënë fund urisë dhe kequshqyerjes në mbarë botën. Të gjithë meritojnë të kenë ushqim në sofrat e tyre,…

Details

Amnesty International

‘’Amnesty International’’ është një organizatë joqeveritare ndërkombëtare, e fokusuar në të drejtat e njeriut, me selinë e saj në Mbretërinë e Bashkuar. Organizata ka më shumë se dhjetë milionë anëtarë dhe mbështetës në mbarë botën. Misioni i deklaruar i organizatës është të bëjë fushatë për “një botë në të cilën çdo person gëzon të gjitha…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 28 maj, të vitit 2000, albumi i dytë i këngëtares Britney Spears, i titulluar “Oops!…I Did It Again”, debutoi në krye të top listës Billboard dhe shpejt u bë albumi më i shitur në histori, nga një artiste femër. – Sot, feston ditëlindjen këngëtarja dhe aktorja australiane, Kylie Minogue, e lindur me 28…

Details

Shënohet sot “Dita Botërore e Marketingut”

Çdo vit me datën 27 maj, shënohet “Dita Botërore e Marketingut”, për të njohur rëndësinë e marketingut në biznes, shoqëri dhe ekonominë globale. Zgjedhja e kësaj date është e rëndësishme sepse përputhet me datëlindjen e Philip Kotler, i lindur në Çikago, në vitin 1931, i cili ka shkruar mbi 80 libra dhe ka pasur një…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

– Me 27 maj, të vitit 1992, George Michael dhe Elton John, ishin në pozitën e parë në top listat muzikore amerikane dhe britanike, me këngën “Don’t Let The Sun Go Down On Me”. Të gjitha të ardhurat nga kjo këngë, shkuan për bamirësi. –  Në këtë datë, të vitit 2012, këngëtarja Lady Gaga, u…

Details

Premierat e ardhshme filmike

Dashamirë të artit të 7-të, bëhuni gati për filma dhe dokumentarë të mrekullueshëm që do të pasojnë përgjatë javës së ardhshme, datat dhe titujt e të cilëve i gjeni më poshtë artikullit:   The Execution – Data e publikimit: 28 maj The Legend of Catclaws Mountain – Data e publikimit: 28 maj The Commandant’s Shadow…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje…

 – Me 26 maj, të vitit 2022, këngëtarja Pink performoi këngën “What About Us”, në shfaqjen e fundit të spektaklit televiziv ‘The Ellen DeGeneres Show’. Pink, ishte gjithashtu krijuesja e “Today’s The Day”, këngë kjo e cila ishte kolonë zanore për sezonin e 13-të, të spektaklit ‘The Ellen DeGeneres Show’. –  Me 26 maj, të…

Details

Të rejat javore nga fusha e teknologjisë…

Përmbledhjen javore e fillojmë me Bashkimin Evropian, autoritet ky që po heton kompaninë Meta për mosmbrojtjen e fëmijëve në Facebook dhe Instagram. Komisioni Evropian do të shqyrtojë nëse Meta ka respektuar Aktin e Shërbimeve Dixhitale (DSA), që kërkon masa për mbrojtjen e fëmijëve dhe privatësinë e tyre. Nëse jo, Meta mund të gjobitet deri në…

Details

Rëndësia e trajtimit të çrregullimeve të gjëndrës tiroide

‘Dita Botërore e Tiroides’ shënohet çdo vit me datën 25 maj, për të rritur ndërgjegjësimin për këtë gjëndër të rëndësishme në trup. Sëmundja e tiroides është ky një term i përgjithshëm për gjendjen mjekësore, që nuk lejojnë gjëndrën tiroide të prodhojë sasi të mjaftueshme hormonesh. Disa organizata shëndetësore, mjekë dhe klinika zhvillojnë prezantime dhe seminare…

Details