Në këtë datë në muzikë veçohen këto ngjarje

Në vitin 2014 pikërisht në këtë ditë Shakira ka publikuar albumin e saj të 10-të ‘Shakia’ku si mysafire në album ishte këngëtarja Rihanna duke sjellur bashkëpunimin e tyre, “Can’t Remember To Forget You.” Në këtë ditë të vitit grupi N’sync, publikuan albumin e tyre ‘No Strings Attached’, duke shitur mbi 2.4 milion kopje vetëm në…

Details

Sot po shënohet ‘Dita Botërore e Poezisë’

Që nga viti 1999, 21 Marsi është shpallur nga UNESCO si ‘Dita Botërore e Poezisë’. Kjo ditë është konceptuar si një ftesë për të reflektuar mbi fuqinë e gjuhës dhe zhvillimin e plotë të kapaciteteve kreative të secilit prej nesh. Kjo ditë ka rëndësi të veçantë për të gjithë poetët, thotë për Radio KFOR-in, poetja,…

Details

Bota sot shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Lumturisë’

20 Marsi shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Lumturisë’, një ditë që u konceptua nga Kombet e Bashkuara me qëllimin për të çuar përpara lumturinë si një e drejtë themelore për të gjithë njerëzit. Prandaj sygjerojmë që të buzëqeshni sa më shumë dhe të jeni miqësorë me të tjerët. Ndonjëherë një buzëqeshje e vogël që i dhuroni…

Details

U publikua ‘Platforma për Ndërtim të Mirëbesimit në Kosovë’

Është lansuar për publikun ‘Platforma për Ndërtimin e mirëbesimit në Kosovë’, qendra e parë informative e këtij lloji mbi iniciativat, arritjet, mundësitë si dhe kampionët e ndërtimit të mirëbesimit. Drejtorja Ekzekutive e OJQ-së që e lansoi këtë webfaqe me datën 18 mars, New Social Initiative (NSI), Znj. Jovana Radosavljeviq, në një letër publike shkroi mbi…

Details

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Shëndetit Oral’

‘Dita Botërore e Shëndetit Oral’ shënohet çdo vit më 20 mars, duke u bërë fushata më e madhe ndërgjegjësuese globale mbi shëndetin oral.  Federata Dentare Botërore (FDI) e cila u formua në vitin 1900, në Paris, shërben si organi kryesor për shëndetin oral, me mbi 1 milion dentistë në të gjithë botën. Që nga viti…

Details