Prezantohet dokumentari “Udhëve të Argjendarëve Prizrenas”

Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB Kosovo), nesër (22 janar), në DokuKino nga ora 19:00,  prezanton dokumentarin “Udhëve të argjendarëve prizrenas”, të realizuar nga Rina Geci. Dokumentari sjell gjashtë video-portrete të mjeshtërve filigranistë nga Prizreni, ku nëpërmjet rrëfimeve dhe shfaqjes së fotografive, dokumenteve dhe video-materialet nga arkivat personale, ndiqen rrugëtimet e argjendarëve protagonistë në…

Details

Policia e Kosovës me apel për ngasësit e automjeteve

Megjithëse në vitin 2019, 16-të persona më pak kanë humbur jetën në aksidente trafiku se sa në vitin paraprak, numri i aksidenteve fatale mbetet ende shqetësues. Pikërisht për këtë Radio KFOR-i kontaktoi zëdhënësin e Policisë së Kosovës, Daut Hoxha i cili tregoi shkaqet kryesore që rrisin numrin e aksidenteve: “Pakujdesia, përqendrimi i pamjaftueshëm dhe tejkalimi…

Details

Nesër fillon ‘Java e Matematikës dhe Robotikës’

Fëmijët do të kenë mundësi të ndërtojnë struktura komplekse përmes lojës puzzle, të zgjedhin gjëegjëza nga objketet e printuara 3D dhe të luajnë rolin e detektivit përmes dekodimit të mesazheve të fshehura. Të gjitha këto aktivitete të lartpërmendura, do të organizohen në Javën e Matematikës dhe Robotikës, një aktivitet ky i veçantë, i organizuar nga…

Details

Sonte shfaqet filmi “Reconnect to something bigger”

“Reconnect to something bigger” është filmi i radhës që do të shfaqet në kuadër të programit “Project Space”, organizuar nga Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë”. Shfaqja e këtij filmi do të bëhet sonte (20 Janar 2020), duke filluar nga ora 19:00. Radio KFOR-i ka kontaktuar menaxheren për komunikim në Fondacionin “Shtatëmbëdhjetë”, Slihana Klisurica, e cila tha: “E gjithë…

Details

Këtë javë fillon ‘Konferenca ndërkombëtare për siguri rrugore’

Në Vushtrri këtë vit për herë të shtatë me radhë, do të organizohet ‘Konferenca ndërkombëtare për siguri publike dhe mobilitet’. Të gjitha institucionet dhe organizatat e sigurisë publike në vend duke përfshirë edhe ekspertë ndërkombëtarë, do të bëhen bashkë me 23 janar, për të diskutuar rreth sigurisë rrugore dhe publike, për të ndihmuar në rritjen…

Details

Vazhdon tutje ‘Festivali i Filmit Evropian’

Sot (20 janar) fillon pjesa e dytë e Festivalit të Filmit Evropian. Pjesa e parë e tij u mbajt nga data 13 deri më 17 janar, në Kino Armata , duke ofruar filma të përkthyer në gjuhën shqipe dhe angleze, kurse sot vazhdon pjesa e dytë në ”Shtëpinë e Evropës”, në Veri të Mitrovicës, ku…

Details

Mbahet diskutimi “Kundërsulm Ndaj Ndryshimeve Klimatike”

Një dimër pa reshje, me mot të dominuar nga mjegulla dhe temperatura më të larta se viteve të kaluara, ka bërë që edhe në Kosovë të shqyrtohet me seriozitet më të madh çështja e ndryshimeve klimatike, e cila është shndërruar në shqetësim global. Pikërisht për këtë çështje, Revista “Kosovo 2.0”,  në kuadër të programit “Hajde…

Details

Trajnim falas në punë artizanale

Komuna e Prishtinës në bashkpunim me Akademinë Infinit po organizojnë trajnim falas për vajzat e reja, në fushën e aftësimit profesional. Ky projekt ka për qëllim fuqizimin profesional të vajzave dhe nxitjen e vetëpunsimit. Pjesmarrëset do të trajnohen në disa fusha artizanale si: Përpunimi i tekstilit përmes qepjes dhe prerjes si dhe punimit të stolive…

Details