Diskutim mbi rrezikshmërinë e gazetarëve

Rrezikshmëria e gazetarëve gjatë raportimit është një çështje e diskutuar globalisht. Për të diskutuar dhe për të mbajtur një trajnim lidhur me rreziqet ligjore dhe fizike me të cilat përballen gazetarët, me theks të veçantë kur mbulojnë temat për korrupsionin, në ambientet e revistës ‘Kosovo 2.0’ në Prishtinë, me datën 29 Nëntor të këtij viti,…

Details

Mbahet konferencë për ajrin e ndotur dhe planifikimin hapsinor

Ambasada Franceze në Kosovë dhe Fondacioni i Gjelbër i Ballkanit (BGF), këtë të enjte (29 nëntor) do të mbajnë konferencë për Ndotjen e Ajrit dhe Planifikimin Urban, që do të mbahet në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës në Prishtinë, nga ora 15:30. Në këtë konferencë të nivelit të lartë do të mundësohet diskutimi i sfidave politike…

Details

Rinia duhet të mësohen se si t’i bëjnë gjërat vet, e jo si ju thonë!

Nga dita e nesërme (28.11.18), për tri ditë me radhë, OJQ-ja “Lëvizja Koha” organizon projektin edukativo-arsimor, “Panairi i Shkencës dhe Kulturës 2018”. Hapja ceremoniale e Panairit do të mbahet nesër, në orën 11:00 në palestrën sportive “Jeton Tërstena TOTA”, në Vushtrri. Për të mësuar më shumë rreth aktivitetit në fjalë, Radio KFOR-i kontaktoi, liderin e…

Details

Festa e shkrimtarëve ‘Hijet e Bardha’

Me qëllim që shoqëria të ketë një vend ku do të largonte lodhjen e akumuluar gjatë tërë vitit, e të largojnë mendimet e lodhshme, të ndjejnë qetësinë dhe festat e fundivitit, Galeria “Qahili” në bashkëpunim me organizatën ETEA, sjellin ngjarjen kulturore Festa e Shkrimtarëve përmes “Hijeve të Bardha”. “Hijet e Bardha” do të fillojë më…

Details

Sfidat, vlerësimet dhe nevojat në arsimin e lartë në Kosovë

Sfidat në arsimin e lartë mbeten shqetësuese për komunitetin akademik dhe studentët në Kosovë. ‘Komiteti për Arsim, Art dhe Dizajn’ dhe Programi ‘Transformational Leadership’ organizojnë një diskutim dhe prezantim të hulumtimit mbi sfidat e arsimit të lartë në Kosovë sot (26.11.2019) duke filluar nga ora 16:00 në ambientet e ‘Universitetit të Prishtinës’ në Institutin e…

Details

Së bashku, le të ndalojmë dhunën ndaj vajzave dhe grave!

Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatarë – PEN, organizon aktivitetetet “Përfshirja e Burrave në Atësi” dhe “Burrat dhe djemtë si partnerë në promovimin e barazisë gjinore dhe parandalimin e dhunës dhe ekstremizmit tek të rinjtë në Ballkan”. Për ti shqyrtuar këto tema e njëherësh edhe për ti ndarë eksperiencat në profesionet e tyre, do të bisedojnë: Kapitene,…

Details