Sot mbahet ceremonia përmbyllëse e ‘Architech Festival’

Sot (15.12.20), duke filluar nga ora 15:00, në Kino Armata do të mbahet ceremonia përmbyllëse e ‘Architech Festival’, i cili këtë vit është realizuar gjatë periudhës gusht-nëntor, 2020. Në këtë ceremoni, të organizuar nga Kuvendi Rinor i Prishtinës, do të promovohet botimi i katalogut si produkt i ‘Architech Festival’, i cili përmban të gjitha projektet…

Details

Çaji, një nga pijet më të konsumuara në botë

Çaji konsiderohet një nga pijet më të konsumuara në botë. Kombet e Bashkuara në vitin 2019 konsideruan se kjo pije e konsumuar pothuajse në çdo pjesë të botës duhet të shënohet me një rezolutë të veçantë çdo 15 dhjetor. Prodhimet e çaji në botë fillojnë në muajin maj duke e bërë edhe këtë muaj të…

Details

Turizmi dimëror në Kosovë, një atraksion në rritje

Gjashtëdhjetë e tre për qind e sipërfaqes së Kosovës përbëhet nga malet, të cilave u shtohet bukuria sidomos përgjatë stinës së dimrit, kur ato mbulohen me petkun e bardhë të dëborës. Por, për të ditur më shumë për turizmin dimëror në Kosovë, Radio KFOR-i kontaktoi Udhëheqësen e Divizionit për hartimin e politikave të turizmit në…

Details

Valina Muçolli: “Respektoni masat anti-kovid!”

Në fushatën e Radio KFOR-it për t’i dërguar mesazhe kujdesi dëgjuesve të saj iu bashkua edhe artistja e mirënjohur Valina Mucolli, e cila aktrimin e ka profesion dhe pasion. Mesazhi i saj është ky: “Unë jam Valina Muçolli. Një shok apo një shoqe e mirë të përshëndet edhe nga largësia! Roli ynë në luftimin kundër…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 15 dhjetor të vitit 1979, Pink Floyd qëndruan për pesë javë në pozitën e parë të këngëve më të mira në Mbretërinë e Bashkuar, me këngën ‘Another Brick in the Wall’. Kjo këngë u nominua edhe për çmimin ‘Grammy’, për performancën më të mirë në zhanrin rock. Në po këtë datë të vitit  2014,…

Details

Kino Armata shfaq falas filmat e aktorit, Frank Sinatra

Adhuruesit e filmave gjatë kësaj jave, do të kenë mundësi që të kënaqen me shikimin e filmave të aktorit Frank Sinatra. Sot (14 dhjetor), nga ora 16:30, në “Kino Armata, mund të shihni filmin “The Man with the Golden Arm”. Filmi në fjalë është dramë me elemente noir (noir është një term kinematografik që përdoret…

Details

Në këtë datë, në muzikë veçojmë këto ngjarje

Me 14 dhjetor të vitit 1979, grupi The Clash lansuan albumin e tyre të tretë ‘London Calling’. Albumi mori një vlerësim të madh dhe u rëndit në pozitën e pestë të resistës ‘Rolling Stones’, si një nga albumet më të mira të të gjitha kohërave. Në këtë datë të vitit 1991, Michael Jackson qëndroi për…

Details

Të rejat teknologjike të kësaj jave

Edhe këtë javë shkenca dhe teknologjia nuk ka dështuar të na befasojë me të rejat që na i ka sjellë. Tashmë qasja në hapësirë do të jetë e mundur përmes dronëve, ndërsa hartës së yjeve i janë shtuar edhe një milion galaktika të reja. Në vijim të artikullit gjeni arritjet e kësaj jave në teknologji:…

Details