Fëmijë, bëhuni gati për kampe verore

Bonevet Prishtina do të lidhet sot (18.06.19) live në facebook dhe Instagram, në ora 11:00, për të treguar më shumë rreth të gjitha detajeve që do të zhvillohen në kampet verore.  Siç bëhet e ditur, në këto kampe, fëmijët do të kenë mundësi të përjetojnë momentë magjepsëse, lojëra, sfida dhe eksperimente të llojllojshme. Në këtë…

Details

Producenti Lorenc Aliaj, i njohur për publikun si Avaxus publikon premierën “Jarnana”

Kënga e famshme popullore “Më jep një pikë ujë”, është përpunuar për mrekulli nga producenti, Lorenc Aliaj, i njohur për publikun si Avaxus, duke e titulluar këngën e ripërpunuar “Jarnana”. Kënga ritmike dhe verore “Jaranana”, është publikuar edhe me një klip të thjeshtë që përkon me ritmet e kësaj kënge. Përndryshe, Lorenc Aliaj, njihet si…

Details

Diskutime vetëdijësuese për ruajtjen e ujit

Organizata ‘7 Arte’ në Mitrovicë, ka organizuar sonte (17.06.19) nga ora 19:00 në ambientet e kësaj organizate, një sesion informues mbi ndryshimet klimatike në botë dhe keqmenaxhimin e resurseve të ujit në vende të ndryshme të botës. Gjatë këtij takimi të hapur me qytetarë, organizatorët do të shfaqin dokumentarin ‘Explained: The World Water Crisis’ dhe…

Details

Në Prishtinë edhe nesër festohet ‘Dita e Babait’

Organizata PEN fton të gjithë për të festuar ‘Ditën e Babait’, që do të mbahet të martën, më 18 qershor të Sheshin Zahir Pajaziti. Peer Educators Network (PEN) organizon një ngjarje të veçantë në kryeqytet dhe fton të gjithë baballarët që të vijnë me familjet e tyre për të festuar ‘Ditën e Babait’. Në këtë…

Details

Hapet nesër ekspozita me fotografi “Ligjëro mos diskrimino”

Faza e fundit e projektit “Diskriminimi gjinor në arsimin e mesëm dhe të lartë” do të përfshijë ekspozitën me fotografi “Ligjëro mos diskrinimo”, që do të hapet nesër, më 18 qershor, në ora 19:00, në ambientin e Qendrës për Bashkëpunim Ballkanik “Loja”. Ky projekt realizohet nga Klubi Feminist në bashkëpunim me Qendrën për Bashkëpunim Ballkanik…

Details

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Erës’

‘Dita Botërore e Erës’ është një ngjarje botërore që shënohet çdo vit, më 15 qershor, organizuar nga WindEurope dhe GWEC (Global Wind Energy Council). Në këtë ditë shkëmbehen informacione të ndryshme rreth energjisë së erës, fuqisë së saj dhe mundësitë që ajo ka për të ndryshuar botën. Shoqëritë kombëtare energjetike të erës dhe kompanitë e…

Details

Po shënohet ‘Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut’ me moton ‘Jep dhuratën më të çmueshme, dhuro gjak’

Çdo vit, më 14 qershor, në mbarë botën shënohet ‘Dita Botërore e Dhurimit  të Gjakut’. Në këtë ditë organizatat shëndetësore punojnë për të rritur ndërgjegjësimin dhe vetëdijësimin për nevojën e dhurimit të gjakut për personat në nevoj dhe për solidarizimin e njerëzve për të dhuruar gjak. Dhurimi vullnetar i gjakut organizohet çdo vit në Kosovë,…

Details